Η SDF φέρεται να συμφωνεί να "παραδώσει" την στρατηγική Ain Issa στις ρωσικές και συριακές δυνάμεις

Freepen.gr - Οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) συμφώνησαν να παραδώσουν την στρατηγική πόλη Ain Issa στη βόρεια ύπαιθρο της Al-Raqqa στο συριακό Αραβικό στρατό (SAA) και το ρωσικό στρατό μέσα στις επόμενες ημέρες, ανέφερε το Sputnik Arabic, επικαλούμενος εμπειρογνώμονα σε συριακές υποθέσεις.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο αραβικό Σπούτνικ, ο εμπειρογνώμονας, Ομάρ Ραχμόν, αποκάλυψε μια συμφωνία που συνήφθη την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στην Ain Issa, κατά τη διάρκεια της οποίας η SDF φέρεται να δεσμεύτηκε να παραδώσει την πόλη στη ρωσική πλευρά και το συριακό στρατό, μετά από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων.

Ο Ραχμόν δήλωσε ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες προκαταρκτικές πληροφορίες, η Άγκυρα προετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει επίθεση στην πόλη τις τελευταίες ώρες, αλλά η αποδοχή της SDF να παραδώσει την πόλη στον συριακό στρατό "σταμάτησε" αυτή την επίθεση.

Όσον αφορά τους όρους της συμφωνίας, ο Ραχμόν δήλωσε: "Δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους πλήρεις όρους της συμφωνίας, αλλά οι Κούρδοι είπαν στη ρωσική πλευρά ότι είναι έτοιμοι να αποσυρθούν από την Ain Issa εντελώς και ότι τα πρακτικά βήματα στο έδαφος θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες.”

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς του Ραχμόν, οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν στα στρατεύματα του SDF στην Αλ-Μουσαρίφα το βράδυ της Κυριακής, καθώς εκτόξευσαν δεκάδες βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες προς το χωριό στην ύπαιθρο της Ain Issa.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail