Οι SDF αρνούνται την παράδοση της Ain Issa στον Ασαντ, ζητούν από τη Ρωσία να πει "στοπ" στους Τούρκους

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, Kino Gabriel, δήλωσε στο Κουρδιστάν 24 την Κυριακή ότι οι SDF απορρίπτουν την παράδοση της πόλης-κλειδί της Ain Issa στην κυβέρνηση, ενώ καλεί τη Ρωσία να παρέμβει για να σταματήσει εκεί την Τουρκία και τους συμμαχικούς μαχητές της.

"Δεν υπάρχουν αλλαγές στον έλεγχο της Ain Issa. Δεσμευόμαστε σε προηγούμενες συμφωνίες και δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες. Εάν πρόκειται να υπάρξουν νέες συμφωνίες, θα ανακοινωθούν επίσημα", δήλωσε ο Ain Issa στον δημοσιογράφο Wladimir van Wilgenburg του Κουρδιστάν 24.

"Οι επικοινωνίες μας με τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή είναι σε ισχύ, ειδικά όσον αφορά την Ain Issa και άλλες παραβιάσεις στην περιοχή", συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Gabriel, η επικοινωνία μεταξύ των SDF και της Ρωσίας έχει να κάνει με το σταμάτημα των τουρκικών δυνάμεων και των συμμαχικών μαχητών τους, οι οποίοι εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση κατά της πόλης Ain Issa στη βόρεια Ράκκα  κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

"Οι επικοινωνίες επικεντρώνονται στη διακοπή των επιθέσεων από τις ένοπλες ομάδες και αναμένουμε μια διαφανή και πρακτική απάντηση από τη ρωσική πλευρά για να σταματήσουμε τις παραβιάσεις που διαπράττονται από τις ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία".

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί οι Κούρδοι τα περιμένουν όλα από τους Ρώσους όντας οι ίδιοι, τουλάχιστον μια εποχή, στρατηγικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή. Οι ΗΠΑ δεν έχουν λόγο / ρόλο στον περιορισμό των Τούκρων;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail