Ρόιτερς: Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 - Πέφτει η λίρα!

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400, ανέφεραν πέντε πηγές, συμπεριλαμβανομένων τριών αξιωματούχων των ΗΠΑ στο Reuters, σε μια κίνηση που ενδέχεται να επιδεινώσει ήδη προβληματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Οι κυρώσεις θα έχουν ως στόχο την προεδρία της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας και τον επικεφαλής της, Ισμαήλ Ντεμίρ, ανέφεραν οι πηγές. Θα ήταν επιζήμια αλλά σε μικρότερο βαθμό από τα σοβαρά σενάρια που έχουν περιγράψει ορισμένοι αναλυτές.

Δύο πηγές εξοικειωμένοι με το θέμα, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματούχου των ΗΠΑ μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι ο πρόεδρος Donald Trump είχε δώσει το ok για τις κυρώσεις.

Η τουρκική λίρα εξασθένησε έως και 1,4% μετά το άκουσμα της είδησης. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να βλάψουν την τουρκική οικονομία που αγωνίζεται απέναντι στην επιβράδυνση λόγω της πανδημίας, του διψήφιου πληθωρισμού και των εξαντλημένων συναλλαγματικών αποθεμάτων.

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail