Πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ προειδοποιεί την Τουρκία ενάντια στην ενεργοποίηση των S-400

Freepen.gr - Ο Kay Bailey Hutchinson, πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, προέτρεψε την Τουρκία να σκεφτεί δύο φορές πριν ενεργοποιήσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400.

Η ανάπτυξη των πυραύλων εντός της άμυνας του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτη θα έχει συνέπειες για την Τουρκία, δήλωσε ο Hutchinson στo thenationalnews.com εν όψει συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την τρίτη.

"Η ιδέα ότι μπορείτε να βάλετε ένα ρωσικό σύστημα πυραυλικής άμυνας στη μέση της συμμαχίας μας είναι εκτός ορίων. Το έχουμε καταγράψει αυτό με την Τουρκία ξανά και ξανά", δήλωσε ο Hutchinson.

Δεν είναι πολύ αργά για την Τουρκία να αντιστρέψει τη συναλλαγή με τη Ρωσία, είπε.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση των S-400, η οποία περιελάμβανε τέσσερα τμήματα του συστήματος, το καθένα με εννέα εκτοξευτές πυραύλων. Η Τουρκία παρέλαβε τα όπλα τον Ιούλιο του 2019, αλλά δεν τα έχει ενεργοποιήσει ακόμα.

Ο Hutchinson ανέφερε επίσης ότι η έρευνα της Τουρκίας για υδρογονάνθρακες σε αμφισβητούμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και η συμμετοχή της σε σύγκρουση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας για τον επίμαχο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι "προβληματικές" για την ενότητα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail