Η Ryanair δε θα απαιτήσει από τους επιβάτες να έχουν "διαβατήρια εμβολίων" για πτήσεις της ΕΕ

tpicture / pixabay
Freepen.gr - Η RYANAIR επιβεβαίωσε ότι οι επιβάτες της δεν θα χρειαστεί να εμβολιαστούν για τον Covid-19 για να πετάξουν μαζί της, αναφέρει σε δημοσίευσή της η Irish Post. Νωρίτερα, η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas αποκάλυψε ότι σκέφτεται να υιοθετήσει ένα σύστημα "διαβατηρίου εμβολιασμού", το οποίο θα απαιτούσε από τους επιβάτες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πριν μπορέσουν να πετάξουν.

Ωστόσο, η Ryanair δήλωσε ότι δε θα συμμετάσχει στην ιδέα, τονίζοντας ότι η απαίτηση των επιβατών να εμβολιαστούν για τον Covid "δεν είναι πραγματικά σημαντική" για πτήσεις μικρών αποστάσεων προς την Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος Eddie Wilson δήλωσε ότι η Ευρώπη θα είναι ένα "εντελώς διαφορετικό τοπίο" το επόμενο έτος σε σύγκριση με τις χώρες που πρέπει μόνο να εξετάσουν τους δικούς τους κανόνες συνόρων.

Ο Wilson είπε ότι οι απαιτήσεις αυτές λειτουργούν για μέρη όπως η Αυστραλία, όπου λίγο πολύ ο μόνος τρόπος για να εισέλθει κανείς στη χώρα είναι με αεροπλάνο, αλλά στην Ευρώπη, οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν σε όλη την ήπειρο με ευκολία με το αυτοκίνητο ή με το τρένο.

"Με την Qantas, που είναι operator μεγάλων αποστάσεων-οι εμβολιασμοί σε αυτό το πλαίσιο είναι πραγματικά για μεγάλες αποστάσεις", είπε.

"Με τις μικρές αποστάσεις και την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων στην Ευρώπη... νομίζω ότι θα δούμε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού [...] Στο Παρίσι, εάν επρόκειτο να επιλέξετε να μην εμβολιαστείτε... θα πάρετε μόνο ένα τρένο αντ 'αυτού", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail