Ρεζίλι στο Politico: Στην Ελλάδα εμβολιάζονται κυβερνητικοί αντί για υγειονομικούς

Freepen.gr - Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια αντίδραση από τους γιατρούς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού δεκάδες ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλαβαν το εμβόλιο του κορωνοϊού πριν από τους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αναφέρει το politico σε σχετικό δημοσίευμα και αναφέρει μεταξύ άλλων:

Το σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ότι "το προσωπικό προτεραιότητας που είναι κρίσιμο για τις κυβερνητικές λειτουργίες" θα συμπεριληφθεί στην πρώτη ομάδα προτεραιότητας για τη λήψη του εμβολίου, μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όσους ζουν σε γηροκομεία. Η κυβέρνηση δημοσίευσε έναν αρχικό κατάλογο 45 αξιωματούχων που θα περιλαμβάνονταν σε αυτή την ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου, των γενικών γραμματέων, των επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας και των ηγετών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι και μερικοί ακόμα είναι μεταξύ των 471 ανθρώπων που έχουν ήδη λάβει το πλάνο της Pfizer/BioNTech από την Κυριακή που ξεκίνησε το πρόγραμμα, πολλοί από τους οποίους είναι σχετικά νέοι, στα 50 τους. Την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι ο κατάλογος προτεραιότητας θα περιλαμβάνει τελικά 126 κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θα κάνουν το εμβόλιο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail