Υπερηχητικά όπλα και για τα πανισχύρα υποβρύχια κλάσης Ohio!

Freepen.gr - Είναι μακράν οι πιο βαριά οπλισμένες συμβατικές πλατφόρμες επίθεσης στον υποθαλάσσιο χώρο μάχης. Τα τέσσερα υποβρύχια πυραύλων κρουζ κατηγορίας Οχάιο του Αμερικανικού Ναυτικού (SSGNs) μπορούν να μεταφέρουν συνολικά 154 πυραύλους Tomahawk Land (Tlam Block-IV) στα σιλό πυραύλων τους. Όταν προστίθεται στην αίθουσα τορπιλών, αυτό δίνει συνολικά 176 όπλα πλήρους μεγέθους. Αυτή η ποσότητα όπλων είναι ήδη απαράμιλλη, ακόμη και από τα τελευταία SSGNs του ρωσικού ναυτικού, σημειώνει το navalnews.com.

Και τα υποβρύχια μπορεί σύντομα να λάβουν νέους υπερηχητικούς πυραύλους που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τις δυνατότητές τους. Ο νέος πυραύλος, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του συμβατικού προγράμματος Prompt Strike (CPS), θα επαναβεβαιώσει επίσης το προβάδισμα του Αμερικανικού Ναυτικού σε μια εποχή που άλλα ναυτικά όπλα επανεξοπλίζονται επίσης με υπερηχητικά όπλα.

Ο νέος πυραύλος θα είναι σε θέση να χτυπήσει στόχους με πυραύλους κρουζ με ακρίβεια σε εκτεταμένες αποστάσεις. Και λόγω της απίστευτης ταχύτητάς του, μεγαλύτερη από πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου (Mach 5), μπορεί να το κάνει μέσα σε λίγα λεπτά από τον εντοπισμό του στόχου. Η ταχύτητα και η ευελιξία του θα κάνουν επίσης πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναμένει να αναπτύξει το νέο υπερηχητικό όπλο σε υποβρύχια SSGNs κατηγορίας Οχάιο. Ο επικεφαλής των προγραμμάτων στρατηγικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Johnny Wolfe, δήλωσε πρόσφατα ότι τα υποβρύχια θα πάρουν το υπερηχητικό όπλο μέχρι το 2025.

Η στροφή αυτή των ΗΠΑ αιτιολογείται από το γεγονός ότι το αντίπαλο ρωσικό δέος έχει ένα προβάδισμα όσον αφορά την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα το υποβρύχιο ΚΑΖΑΝ πραγματοποίησε σειρά δοκιμών, όπως δημοσιεύσαμε στη Freepen.gr.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail