Η Ουκρανία παρήγγειλε το Neptune: Το δολοφόνο στόχων επιφανείας!

Neptune coastal defense system launches cruise missile during live-fire tests on April 27, 2020 @Ukraine MoD
Freepen.gr - Η κρατική Ukroboronprom της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ο στρατός προχώρησε σε παραγγελία για ένα νέο σύστημα πυραύλων κρουζ κατά σκαφών επιφανείας, σημειώνει το ινδικό defenseworld.net.

"Το Κρατικό Γραφείο Σχεδιασμού LUCH και το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έχουν υπογράψει σύμβαση για την παράδοση του συστήματος παράκτιας άμυνας RK-360MC στον στρατό το 2021", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ουκρανικός στρατός θα λάβει εκτοξευτές, οχήματα μεταφοράς καθώς και κινητό σταθμό διοίκησης, όπου συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του συγκροτήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση καλύπτει την παράδοση μιας συστοιχίας Neptune αποτελούμενης από έξι εκτοξευτές USPU-360 και 24 πυραύλους R-360 ship-killer.

Το Neptune είναι εξοπλισμένο με πυραύλους κρουζ που πετούν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα για απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων. Ο πυραύλος έχει κινητήρες εκκίνησης και πορείας. Ο πρώτος είναι ένας τροποποιημένος επιταχυντής εκτόξευσης στερεού προωθητικού από τον αντιαεροπορικό πυραύλο S-125. Ο κύριος κινητήρας με στροβιλοκινητήρα MS-400 κατασκευάζεται από την Motor Sich.

Η κεφαλή παλιννόστησης για τον πυραύλο, ο οποίος έχει εξαιρετικά υψηλές γωνίες θέασης και είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να συλλάβει έναν στόχο σε απόσταση έως και 50 χιλιομέτρων, αναπτύχθηκε από την εταιρεία Radionics.

Το Neptune υιοθετήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις 23 Αυγούστου 2020.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail