Η Ρωσία αναπτύσσει τα MiG-31 Foxhound σε απόσταση αναπνοής από την Αλάσκα

Freepen.gr - Το Γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού αναφέρει ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει to αναχαιτιστικό μεγάλης εμβέλειας MiG-31 Foxhound στη βάση του στο Anadyr, στην περιοχή Chukotka απέναντι από την πολιτεία της Αλάσκας.

"Για να ενισχυθεί η συνιστώσα της αεροπορίας στην Αρκτική ζώνη, τα πληρώματα των αναχαιτιστικών μαχητικών υψηλού υψομέτρου MiG-31BM της ναυτικής αεροπορίας του στόλου του Ειρηνικού ανέλαβαν καθήκον μάχης αεροπορικής άμυνας στο αεροδρόμιο Anadyr. Επί του παρόντος, η αεροπορική μονάδα επεξεργάζεται ζητήματα αλληλεπίδρασης με συστήματα αεράμυνας εδάφους κατά την εκτέλεση αποστολών όπως προβλέπεται" ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Η εγγύτητα της Τσουκότκα στην Αλάσκα την καθιστά μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή. Είναι η δεύτερη λιγότερο κατοικημένη περιοχή της Ρωσίας, με περίπου 50.500 κατοίκους, και η υποδομή της είναι φτωχή. Πολλοί κάτοικοι της υπαίθρου εξακολουθούν να βασίζονται στο παραδοσιακό κυνήγι και την εκτροφή ταράνδων.

Το MiG-31Foxhound είναι ένα διθέσιο υπερηχητικό αναχαιτιστικό μεγάλης εμβέλειας. Ήταν το πρώτο Σοβιετικό Πολεμικό Αεροπλάνο της τέταρτης γενιάς όπως αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1970.

Η τελευταία έκδοση, όπως σημειώνει το defence-blog.com, έχει σχεδιαστεί για να παρεμποδίζει τους στόχους του αέρα σε μεγάλες αποστάσεις που δεν είναι προσβάσιμες για επιθέσεις από τυποποιημένα μαχητικά αεροσκάφη. Οι μαχητές αυτού του τύπου είναι σε θέση να παρέχουν έλεγχο μάχης με επίκεντρο το δίκτυο ενώ λειτουργούν με άλλα αεροσκάφη. Το MiG-31BM είναι εφοδιασμένο με ραντάρ σταδιακής συστοιχίας και χρησιμοποιεί πυραύλους αέρος-αέρος R-33 μεγάλης εμβέλειας και R-73 μικρής εμβέλειας.

Το MiG-31BM έχει μήκος 21,62 μέτρα και μέγιστο βάρος απογείωσης 46,2 τόνους. Μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 3.000 χλμ/ώρα σε μεγάλο υψόμετρο και είναι εξοπλισμένο με τέσσερις πυραύλους R-33 και δύο αναρτημένες δεξαμενές καυσίμων με εύρος λειτουργίας 3.000 χλμ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail