MHRA - Βρετανία: Μην κάνουν το εμβόλιο της Pfizer όσοι έχουν ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων

kfuhlert / pixabay
Freepen.gr - Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων και υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψε τα άτομα με ιστορικό "σημαντικών" αλλεργικών αντιδράσεων να μην επιλέξουν το εμβόλιο Pfizer, αφού δύο ιατροί του NHS, που έκαναν το εμβόλιο την Τρίτη, παρουσίασαν σοβαρές αντιδράσεις.

Ο καθηγητής Stephen Powis, εθνικός ιατρικός διευθυντής για το NHS στην Αγγλία, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο ρυθμιστικός οργανισμός φαρμάκων & προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης (MHRA - Medicines & Healthcare Products Regulatory Agency) είχε εκδώσει προειδοποίηση σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου Covid-19 της Pfizer.

Όπως συμβαίνει με τα νέα εμβόλια, το MHRA έχει συμβουλεύσει, σε προληπτική βάση, ότι τα άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων να μην προχωρούν σε αυτόν τον εμβολιασμό.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από δύο μέλη του προσωπικού του NHS, τα οποία εμβολιάστηκαν την Τρίτη ως μέρος της πρώτης ημέρας του εμβολίου του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσίασαν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο τρύπημα.

Ο Powis σημείωσε ότι "δύο άτομα με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων αντέδρασαν αρνητικά χθες. Και οι δύο αναρρώνουν καλά".

Το NHS δήλωσε ότι όλα τα νοσοκομεία είχαν ενημερωθεί και θα ζητούσαν από όλους όσους είχαν προγραμματιστεί να λάβουν το εμβόλιο εάν έχουν ιστορικό τέτοιων αντιδράσεων.

Ο Δρ June Raine, επικεφαλής του MHRA, δήλωσε σε κοινή ακρόαση της επιτροπής επιλογής την Τετάρτη ότι η "επαγρύπνηση σε πραγματικό χρόνο" θα συνεχιστεί καθώς το εμβόλιο ξεδιπλώνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail