KF-X: Το μαχητικό 5ης γενιάς της Νότιας Κορέας έρχεται

Source: Korea Aerospace Industries
Freepen.gr - Η Korea Aerospace Industries (KAI) έχει δημοσιεύσει νέες φωτογραφίες που δείχνουν τη διαδικασία παραγωγής του μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς της Νότιας Κορέας, γνωστού ευρέως ως KF-X. Ο νοτιοκορεατικός αεροδιαστημικός γίγαντας κυκλοφόρησε νέες φωτογραφίες της γραμμής συναρμολόγησης KF-X στο Sacheon, νότια της Σεούλ, αναφέρει το defence-blog.com.

Σύμφωνα με νέες φωτογραφίες, το πρώτο πρωτότυπο των μελλοντικών μαχητικών αεροσκαφών έχει εγκαταστημένους κάθετους σταθεροποιητές και το δεύτερο πρωτότυπο συναρμολογείται με αυτοματοποιημένο σύστημα αυτόματης συναρμογής ατράκτου (FASS).

Το KF-X (Korean Fighter eXperimental) είναι ένα αεροσκάφος stealth επόμενης γενιάς που συνδυάζει στοιχεία ενός μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς.

Η KAI αναφέρει ότι το KF-X είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα για την αντικατάσταση των σημερινών μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας και για την εισαγωγή του μαχητικού επόμενης γενιάς που να μπορεί να ικανοποιήσει τη μελλοντική έννοια λειτουργίας σε περιβάλλον μάχης. Επίσης, η KAI χρησιμοποιεί εγχώριας κατασκευής συστήματα αεροηλεκτρονικής για τη βελτίωση προϊόντων από την κορεατική τεχνολογία. Ο υπολογιστής αποστολής και ελέγχου πτήσης, ισοδύναμος με τον εγκέφαλό του, θα εγκατασταθεί στο KF-X για δοκιμή εδάφους και δοκιμαστική πτήση μετά από δοκιμή απόδοσης φέτος.

Η KAI ξεκίνησε την ανάπτυξη του συστήματος το Δεκέμβριο του 2015, πέρασε από το PDR (προκαταρκτική ανασκόπηση σχεδιασμού) το 2018, ξεκίνησε το πρώτο μηχανικό λεπτομερές τμήμα τον Φεβρουάριο του 2019 και πέρασε το CDR (κριτική αναθεώρηση σχεδιασμού) τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το KF-X θα ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2021 και η πρώτη δοκιμή πτήσης έχει προγραμματιστεί να γίνει το 2022. Μέχρι το 2026, η ανάπτυξη του συστήματος θα έχει λήξει.

Source: Korea Aerospace Industries

Source: Korea Aerospace Industries

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail