Δε χαρίστηκαν σε κανέναν: Ρωσικά αστροπελέκια από τον ουρανό ως αντίποινα στην ενέδρα του ISIS!

Freepen.gr - Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα τεράστιο κύμα αεροπορικών επιθέσεων πάνω από την περιοχή Badiya Al-Sham της ανατολικής Homs και του δυτικού Deir Ezzor την Παρασκευή, χτυπώντας αρκετές θέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS/ISIL/IS/Daesh).

Σύμφωνα με μια πηγή του ΑΜΝ News στην επαρχία της Homs, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ξεκίνησαν μεγάλο αριθμό επιθέσεωνν μεταξύ Homs και Deir Ezzor, στοχεύοντας σε θέσεις του ISIS μεταξύ των πόλεων της Palmyra (Tadmur) και της διοικητικής πρωτεύουσας του Deir Ezzor.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήρθαν ως αντίδραση στην ενέδρα του Ισλαμικού Κράτους που έστησε ενέδρα σε επιβατικό λεωφορείο που μετέφερε μέλη του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA), που σκότωσε τουλάχιστον 20 στρατιώτες και 8 πολίτες.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν διατηρήσει μια στενή παρακολούθηση πάνω από την τεράστια συριακή έρημο μεταξύ των ανατολικών και κεντρικών περιοχών της χώρας; ωστόσο, λόγω του μεγάλου αριθμού των βουνών και με το ISIS να αναζωπυρώνεται σε διάφορα μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής υπαίθρου της Hama, ο Συριακός Αραβικός στρατός αναγκάστηκε επίσης να μετακινήσει ενισχύσεις για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική ομάδα και τους εν υπνώσει πυρήνες της.

Το ISIS αύξησε τις δραστηριότητές του σε ολόκληρη τη χώρα το 2020, καθώς κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές κυψέλες στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail