HRW: Οι Αζέροι ταπείνωσαν και κακοποίησαν Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου

Freepen.gr - Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν αντιμετώπισαν απάνθρωπα πολλούς εθνοτικά Αρμένιους στρατιώτες που στη σύγκρουση για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε σήμερα το Human Rights Watch. Υπέβαλαν αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου σε σωματική κακοποίηση και ταπείνωση, σε ενέργειες που καταγράφηκαν σε βίντεο και κυκλοφόρησαν ευρέως στα κοινωνικά μέσα από τον Οκτώβριο.

Τα βίντεο απεικονίζουν Αζέρους απαγωγείς ποικιλοτρόπως να ρίχνουν χαστούκια, κλοτσιές, και να σπρώχνουν Αρμένιους αιχμαλώτους, και αναγκάζοντας τους, κάτω από προφανή πίεση και με την προφανή πρόθεση να ταπεινώσει, να φιλήσουν τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν, να επαινέσουν τον Αζερμπαϊτζάν Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ, να ορκιστούν στο όνομα του Αρμένιου Πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν και να δηλώσουν ότι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι το Αζερμπαϊτζάν. Στα περισσότερα από τα βίντεο, τα πρόσωπα των απαγωγέων είναι ορατά, υποδηλώνοντας ότι δεν φοβήθηκαν να λογοδοτήσουν.

"Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιολογία για τη βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου", δήλωσε ο Hugh Williamson, διευθυντής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας στο Human Rights Watch. "Ο ανθρωπιστικός νόμος είναι απολύτως σαφής σχετικά με την υποχρέωση προστασίας των αιχμαλώτων πολέμου. Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η συμπεριφορά αυτή λήγει αμέσως".

Παρόλο που ορισμένοι από τους κρατούμενους που απεικονίζονται σε βίντεο Human Rights Watch Review σε επακόλουθες επικοινωνίες με τις οικογένειές τους, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζονται καλά, υπάρχουν σοβαροί λόγοι ανησυχίας για την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail