Κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν: «Το HDP είναι ένα σμήνος εντόμων που πρέπει να εξοντωθεί!»

Freepen.gr - Ο Αναπληρωτής Αρχηγός του υπερεθνικιστικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) της Τουρκίας προσέβαλε το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των λαών (HDP) χαρακτηρίζοντάς τους "σμήνος εντόμων", ενώ ζήτησε επίσης το θάνατό των στελεχών του, όπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ η duvarenglish.com.

Ο αναπληρωτής ηγέτης του MHP Semih Yalçın (φωτο) εξισώνει το HDP με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) σε μια σειρά από ψυχρά tweets στις 12 Δεκεμβρίου και είπε ότι " τα στόματά τους πρέπει να κλείσουν".

"Το HDP/PKK είναι εχθροί του λαού, της φύσης και της ανθρωπότητας. Η τρομοκρατική ομάδα HDP/PKK είναι ένα σμήνος πολιτικών εντόμων που πρέπει να θανατωθούν. Είναι μια ομάδα των οποίων τα στόματα πρέπει να κλείσουν", δήλωσε ο Yalçın.

Τα σχόλιά του έλαβαν χώρα όταν ο ηγέτης του MHP, Devlet Bahçeli, ένθερμος σύμμαχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε το κλείσιμο του HDP.

"Η δικαιοσύνη και ο νόμος πρέπει να αναλάβουν δράση και να κλείσουν το HDP με τρόπο που να μην μπορεί να ξανανοίξει. Αυτό που λέω είναι ότι η ικανότητα της τουρκικής πολιτικής να μεταφέρει και να αποδεχθεί το HDP έχει τελειώσει. Αυτό το κρησφύγετο της τρομοκρατίας και του αυτονομισμού πρέπει να κλείσει", δήλωσε ο Bahçeli στο Twitter.

Σε απάντηση, το HDP είπε ότι ο Bahçeli πρέπει να κλείσει το στόμα του αντί να κλείσει το HDP.

"Εκείνοι που ενεργούν ως μαφία υπό την άνετη προστασία της κυβέρνησης είναι οι πραγματικοί εχθροί του λαού. Θα φέρουμε τη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα ανεξάρτητα από εσάς. Θα κάνετε στο μέλλον αυτής της χώρας μια μεγάλη χάρη αν κλείσετε το στόμα σας αντί να κλείσετε το HDP", δήλωσε το κόμμα.

Το HDP κατηγορείται συχνά από την κυβέρνηση και το MHP ότι έχει δεσμούς με το PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το HDP αρνείται αυτούς τους συνδέσμους.

Δεκάδες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του HDP βρίσκονται στη φυλακή με κατηγορίες που σχετίζονται με το ΡΚΚ, συμπεριλαμβανομένων των πρώην συμπροέδρων του Selahattin Demirtaş και Figen Yüksekdağ, και το κόμμα αντιμετωπίζει τεράστια πίεση παρά το γεγονός ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο Κοινοβούλιο μετά το ΑΚΡ και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP).
Το διαβόητο παρελθόν του MHP

Οι προσπάθειες ποινικοποίησης του HDP αυξήθηκαν αφού το ΑΚΡ του Ερντογάν σχημάτισε συμμαχία με το MHP και άρχισε να ακολουθεί την εθνικιστική του ατζέντα.

Παρά την επιρροή του στην κυβέρνηση, οι ψήφοι του MHP είναι κάτω από το 10 τοις εκατό - χαμηλότερο από το HDP - σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Ενώ είναι κοινό για την κυβέρνηση και τους εθνικιστές να καλούν το HDP να "αποστασιοποιηθεί από το ΡΚΚ", η αντιπολίτευση κάλεσε πρόσφατα το κυβερνών μπλοκ να αποστασιοποιηθεί από τη μαφία μετά την υποστήριξη του Bahçeli για έναν από αυτούς.

Ο Bahçeli υπερασπίστηκε τον περασμένο μήνα τον ηγέτη της μαφίας Alaattin Çakıcı, ο οποίος είναι επίσης στενός φίλος του, αφού απείλησε τον ηγέτη CHP Kemal Kılıçdaroğlu. Η κυβέρνηση παρέμεινε ως επί το πλείστον σιωπηλή για το θέμα, με αρκετούς αξιωματούχους να λένε ότι ξεκίνησε μια έρευνα για τον Çakıcı και τις απειλές του.

Το δικαστικό σώμα δεν ενήργησε τόσο γρήγορα όσο στις υποθέσεις εναντίον των μελών του HDP, παρέχοντας έτσι εκ των πραγμάτων ατιμωρησία στη μαφία και τους ανοιχτούς υποστηρικτές της στο Κοινοβούλιο.

Ο Çakıcı απελευθερώθηκε από τη φυλακή τον Απρίλιο παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για πολλά γνωστά εγκλήματα κατόπιν επιθυμίας του Bahçeli. Η ζωή του φωτίζει έντονα τους δεσμούς μεταξύ του βαθέως κράτους και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και του MHP και της μαφίας.

Το γεγονός ότι ο Yalçın αποκάλεσε το HDP "ένα κοπάδι εντόμων που πρέπει να σκοτωθεί" είναι ανατριχιαστικό για πολλούς, λαμβάνοντας υπόψη το περιβόητο παρελθόν του MHP και του κινήματος "ülkücü", το οποίο είναι μια ομάδα ακροδεξιών υπερεθνικιστών Τούρκων που υποστηρίζουν το MHP.

Η ομάδα "ülkücü", η οποία είναι επίσης γνωστή ως Γκρίζοι Λύκοι, έχει σκοτώσει αριστερούς, Κούρδους, Αλεβίτες και μειονοτικές ομάδες στην Τουρκία στο παρελθόν, ενεργώντας συχνά ως δύναμη του κράτους. Η ομάδα απαγορεύτηκε πρόσφατα στη Γαλλία μετά από επιθέσεις εναντίον Αρμενίων στη χώρα.

Ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα που διαπράττει η ομάδα είναι η σφαγή του Maraş όταν πάνω από 100 Αλεβίτες στη νότια επαρχία Maraş σκοτώθηκαν το 1978.

Μια άλλη είναι η σφαγή του Bahçelievler, κατά την οποία είναι οι Γκρίζοι Λύκοι σκότωσαν επτά αριστερούς φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη.
"Λήψη εντολών από Imralı, Qandil Mountains"

Yalçın στις Δεκ. 12 κατηγόρησε το HDP ότι έλαβε εντολές από τα βουνά Qandil, την έδρα του PKK στο βόρειο Ιράκ, και Imralı, αναφερόμενος στη φυλακή Imralı όπου φυλακίζεται ο ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

"Υπάρχουν πολλά απτά στοιχεία ότι αυτό το κόμμα είναι δακτύλιος εγκλήματος", δήλωσε ο Γιάλτσιν, ενώ ισχυρίστηκε ότι το HDP στέλνει νέους στα βουνά για να πολεμήσουν στο πλευρό του ΡΚΚ.

"Πάρτε τα χέρια σας από αθώους ανθρώπους! Είστε το μεγαλύτερο εμπόδιο μπροστά στην ειρήνη και την ευημερία του λαού. Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε τα προβλήματα, τις προσδοκίες και τα όνειρα των ανθρώπων", είπε.

Ο αναπληρωτής ηγέτης της MHP σημείωσε ότι το κόμμα θα περιμένει "το κλείσιμο και την εξάντληση του δακτυλίου τρομοκρατίας που προσπαθεί να κρατήσει το HDP ισχυρό."

"Αυτό το αηδιαστικό HDP έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου", δήλωσε ο Yalçın.
HDP να υποβάλει αίτηση στα διεθνή δικαστήρια

Ο συμπρόεδρος του HDP Mithat Sancar δήλωσε ότι θα υποβάλει καταγγελίες τόσο στα εγχώρια όσο και στα διεθνή δικαστήρια κατά των παρατηρήσεων του Yalçın.

"Yalçın χρησιμοποιείται παρατηρήσεις που γίνονται αποδεκτά ως ένα είδος του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας στο διεθνές δίκαιο, Sancar είπε Nergis Demirkaya από Duvar σε συνάντηση με ομάδα δημοσιογράφων στο κοινοβούλιο στις Δεκ. 12.

Sancar πήγε για να δώσει ένα παράδειγμα από τη γενοκτονία της Ρουάντα, λέγοντας ότι Hutus ονομάζεται Τούτσι "κατσαρίδες" από τη ραδιοφωνική τηλεόραση Libre des Milles Collines κατά την υποκίνηση των δολοφονιών.

Ο συμπρόεδρος του HDP ανέφερε επίσης μια έκθεση του Genocide Watch που κυκλοφόρησε το 1996, τονίζοντας ότι η παρομοίωση της αντιπολίτευσης σε ζώα, έντομα, παράσιτα ή ασθένειες είναι μεταξύ των βημάτων που οδηγούν σε γενοκτονία.

Σύμφωνα με τον Sancar, οι παρατηρήσεις του Yalçın στοχεύουν επίσης περίπου έξι εκατομμύρια ανθρώπους που ψήφισαν για το HDP.

Όταν ρωτήθηκε αν το κόμμα αναμένει μια υπόθεση κλεισίματος, ο Sancar είπε: "υιοθετούμε προφυλάξεις ενάντια σε όλες τις δυνατότητες."

"Το δικαστικό σώμα είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, οπότε δεν είναι δύσκολο να ξεκινήσει μια υπόθεση κλεισίματος εναντίον μας. Δεν θεωρούμε απαραίτητο να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Κάνουμε τη δική μας δουλειά και πηγαίνουμε στο δρόμο μας."

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail