Πρόστιμο κι απαγόρευση εκπομπής στο Habertürk λόγω κριτικής στην κυβέρνηση!

Freepen.gr - Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTÜK) επέβαλε διοικητικό πρόστιμο και απαγόρευση εκπομπής πέντε ημερών στην τηλεόραση του Habertürk για τις παρατηρήσεις ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης που επέκρινε μια συμφωνία αμυντικής βιομηχανίας που έκλεισε η Τουρκία με το Κατάρ, αναφέρει το duvarenglish.com.

Το πρόστιμο αφορά τις παρατηρήσεις του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ali Mahir Başarır σχετικά με το Habertürk ότι ο τουρκικός στρατός "έχει πωληθεί στο Κατάρ.”

"Είμαστε σε ένα σημείο όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας, ο στρατός του κράτους έχει πωληθεί στο Κατάρ, δεν μπορώ να βάλω αξία σε αυτό", δήλωσε ο Başarır κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος που προβλήθηκε στις 28 Νοεμβρίου.

Ο Başarır αναφέρθηκε σε απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να παραδώσει το δικαίωμα λειτουργίας του εθνικού εργοστασίου αρμάτων μάχης της χώρας για περίοδο 25 ετών στον τουρκο-καταριανό κατασκευαστή οχημάτων BMC.

Αυτή η συμφωνία της βιομηχανίας σηματοδότησε την πρώτη φορά που μια στρατιωτική εγκατάσταση στρατηγικής σημασίας ιδιωτικοποιείται.

Το RTÜK δήλωσε στην απόφασή του στις 2 Δεκεμβρίου ότι οι παρατηρήσεις του Başarır ήταν " αντίθετες με την ύπαρξη και την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας και την αδιαίρετη ακεραιότητα του κράτους και του έθνους".

Τέλος το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας στις 29 Νοεμβρίου ξεκίνησε έρευνα για τον Başarır για "ταπείνωση της τουρκικής κυβέρνησης και του στρατού" μετά από μια σειρά σκληρών δηλώσεων από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail