Όποιος θέλει εξοπλίζεται: Η Αίγυπτος πήρε και την πρώτη ιταλική φρεγάτα FREMM

Freepen.gr - Όποιος δε θέλει να κοσκινίζει διαρκώς, ζυμώνει. Αυτό έκανε και η Αίγυπτος αποκτώντας την πρώτη από τις δύο νεότευκτες ιταλικές φρεγάτες κλάσεις Carlo Bergamini, τύπου FREMM, οι οποίες προορίζονταν για το ιταλικό ναυτικό αλλά τελικά πουλήθηκαν στη χώρα των Φαραώ με κόστος 1,2 δις ευρώ.

Πρόκειται για τα πλοία Spartaco Schergat και Emilio Bianchi, που καθελκύστηκαν τον Ιανουάριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020, αντίστοιχα. Η πρώτη παραδόθηκε στο αιγυπτιακό ναυτικό ως FFG-1002 Al-Ghalala, και πλέον είναι η δεύτερη συνολικά φρεγάτα FREMM της Αιγύπτου που σύντομα θα είναι τρεις με την κάθοδο και του επόμενου πλοίου.

Τα πλοία έχουν εκτόπισμα πλήρους φορτίου περίπου 6.500 τόνων, συνολικό μήκος περίπου 144 μέτρων και μπορούν να φτάσουν σε τελική ταχύτητα 27 κόμβων (50 km/h, 31 mph) με μέγιστο εύρος πλεύσης 6.800 ν.μ. με ταχύτητα 15 κόμβους.

H FFG-1002 Al-Ghalala παραδόθηκε στις 23/12/2020 στο ναυπηγείο στη Λα Σπέτσια.

Ο θυρεός του πλοίου 


@mahmouedgamal44

 

@mahmouedgamal44 

Η Αίγυπτος τις είδε, τις ήθελα, τις πήρε πακέτο μέσα σε λίγους μήνες. Η Ελλάδα διαρκώς συζητά και εξετάζει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail