Τεχεράνη: "Η απάντησή μας στη δολοφονία του Fakhrizadeh θα είναι εξαιρετικά οδυνηρή"

Freepen.gr - Το Ιράν ανακοίνωσε ότι η απάντησή του στη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh θα είναι "εξαιρετικά οδυνηρή" για τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Saeed Khatibzadeh δήλωσε ότι το θέμα αυτό θα είναι σε απάντηση στις εκκλήσεις για συγκράτηση από τις δυτικές χώρες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Η ιρανική κυβέρνηση κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία και ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι "φέρει τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ισραηλινού καθεστώτος", καλώντας τη διεθνή κοινότητα να "εγκαταλείψει τα διπλά πρότυπα και να καταδικάσει την τρομοκρατία αυτής της χώρας".

Καμία ομάδα ή χώρα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία.ωστόσο, ορισμένα ξένα έθνη έχουν καταδικάσει τη δολοφονία και ζήτησαν να επικρατήσει ψυχραιμία.

Η δολοφονία του Fakhrizadeh έρχεται σχεδόν έντεκα μήνες μετά που οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν τη δολοφονία του διοικητή της Quds Force, υποστράτηγου Qassem Soleimani κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Το Ιράν αργότερα ανταπέδωσε εξαπολύοντας αρκετούς πυραύλους προς δύο Ιρακινές βάσεις που στέγαζαν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail