Δημοσίευμα από ΗΠΑ βλέπει ηγετικό αεροπορικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Ευρώπη αλλά και ήδη...F-35

Freepen.gr - Η Ελλάδα θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο της Τουρκίας ως ηγετική αεροπορική δύναμη της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε την Πέμπτη ο ιστότοπος στρατιωτικών ειδήσεων RealClearDefense (RCD) που συνδέεται με το Πεντάγωνο.

Η απόκτηση από την Ελλάδα του αμερικανικού F-35 stealth fighter jet, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα Πολεμική Αεροπορία με πάνω από εκατό F-16, θα την καταστήσει προπύργιο της νότιας πλευράς του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει το RCD.

Ωστόσο το άρθρο αναφέρει κάτι που μάλλον προκαλεί έκπληξη ή πιθανότατα να...προέρχεται από το μέλλον και το οποίο μόνο με τη μέγιστη επιφύλαξη μπορεί να αντιμετωπιστεί:

Η Αθήνα έχεις συνάψει συμφωνία το Νοέμβριο με την Ουάσινγκτον για την προμήθεια του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς και έχει ήδη λάβει έξι αρχικά προοριζόμενα προς πώληση στην Τουρκία.

As of November, Greece has also been in negotiations to acquire F-35s of its own, thus petitioning to join the consortium from which Turkey was excommunicated. Greece has already received six of the jets, originally intended for sale to Turkey.

Οι θερμότερες σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και οι διαφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστούν την Ελλάδα έναν ολοένα και πιο ελκυστικό υποψήφιο για να παρέμβει, υποστηρίζει το RCD, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη αντικρύσει την αεροπορική βάση του Ηρακλείου στην Κρήτη για να αντικαταστήσουν την αεροπορική βάση Incirlik της Τουρκίας ως σταθμό Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας στη Μέση Ανατολή.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail