Γιατί η Γερμανία απέρριψε τα F-35 και διάλεξε τα Eurofighter Typhoons

Freepen.gr - Σε μια εποχή που τα αεροσκάφη F-35 πέμπτης γενιάς των ΗΠΑ βασιλεύουν στον κόσμο, η Γερμανία επέλεξε να τα παραμερίσει υπέρ των Eurofighter Typhoons, τα οποία είναι μια γενιά χαμηλότερα. Όπως αναφέρει το eurasiantimes.com, η Bundestag ψήφισε ένα επιβλητικό συμβόλαιο ύψους 5,4 δισ.ευρώ στην Ευρωπαϊκή Airbus, για να παραδώσει τριάντα οκτώ επιπλέον αεροσκάφη Eurofighter Typhoon στη Luftwaffe (Γερμανική Πολεμική Αεροπορία).

Η τελευταία σύμβαση τσιμεντοποιεί τη θέση της Γερμανίας ως τη μεγαλύτερη χώρα παραγγελιών στην Ευρώπη για το μεγαλύτερο αμυντικό πρόγραμμα στην ήπειρο, με τη συμφωνία να αναμένεται να εξασφαλίσει περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, τρία από τους μαχητικά θα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες εγκαταστάσεις δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου του nstrumented Test Aircraft, για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας Αεροπορίας. 

Ο Dirk Hoke, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Defense and Space, δήλωσε ότι οι νέες παραλλαγές είναι επίσης πιθανό να επιτρέψουν στα μαχητικά να ενσωματωθούν με τους μαχητικά της έκτης γενιάς που κατασκευάζονται επί του παρόντος στο πλαίσιο του προγράμματος FCAS (Future Combat Air System).

"Το νέο Tranche 4 Eurofighter είναι σήμερα το πιο σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος ευρωπαϊκής κατασκευής με διάρκεια ζωής πολύ πέρα από το 2060,”

"Οι τεχνικές δυνατότητές του θα επιτρέψουν την πλήρη ενσωμάτωση στο Ευρωπαϊκό μελλοντικό σύστημα FCAS Combat Air".

Ωστόσο, η απόφαση να αγοραστούν τα Typhoons αντί των F-35 Lightning II stealth fighters έχει αμφισβητηθεί από κριτικούς σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο προτιμήθηκε το Eurofighter είναι ότι παρέχουν στη Γερμανία πλήρη αυτονομία στη χρήση, τη συντήρηση και την εφαρμογή των δεδομένων από αυτά.

Σύμφωνα με το Asia Times, ορισμένοι εμπειρογνώμονες είναι επίσης της άποψης ότι η απόκτηση Typhoons θα εξασφάλιζε στη Γερμανία μια ευρωπαϊκή αμυντική κυριαρχία, η οποία διαφορετικά θα είχε χαθεί αν η χώρα αγόραζε τα F-35ς.

Επιπλέον, το Βερολίνο επέλεξε επίσης τα Eurofighters, καθώς η συμφωνία θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν την πνευματική ιδιοκτησία των αεροσκαφών, των ηλεκτρονικών συστημάτων και των όπλων εντός της χώρας. 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της άμυνας Peter Suciu, η πρόσθετη σειρά των Typhoons θα βοηθήσει τη Γερμανία να εξασφαλίσει την παραγωγή των αεριωθούμενων αεροσκαφών που θα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Οι νέες παραλλαγές θα περιλαμβάνουν τις τελευταίες αναβαθμίσεις στο ηλεκτρονικό ραντάρ, και μελλοντικό υλικό και λογισμικό.

Επιπλέον, τα Typhoons βοηθούν επίσης τη Γερμανία να διατηρήσει τις σχέσεις της με τη Γαλλία, η οποία είναι πάντα σε ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ για τις πωλήσεις όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail