Η Ουκρανία αγοράζει τουρκικά πολεμικά πλοία και πάει για συμπαραγωγή drones

Freepen.gr - Η Τουρκία πωλεί τέσσερις κορβέτες στελθ τύπου Ada στον παράκτιο γείτονα της Μαύρης Θάλασσας, Ουκρανία ως μέρος μιας μεγαλύτερης συμφωνίας πλαισίου για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των αμυντικών Προμηθειών.

Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 15 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει επίσης τη μεταφορά τουρκικής τεχνολογίας στην Ουκρανία και τη συμπαραγωγή τουρκικών ένοπλων αεροσκαφών. Υπογράφηκε από τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας Αντρέι Τάραν και τον ανώτερο αξιωματούχο της Τουρκίας για τις αμυντικές προμήθειες, Ισμαήλ Ντεμίρ.

Η συμφωνία για το πολεμικό πλοίο θα μπορούσε να αξίζει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, δήλωσε μια κυβερνητική πηγή στο Defense News υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Το 2018, η τουρκική κρατική εταιρεία αμυντικών τεχνολογιών STM κέρδισε σύμβαση για την παραγωγή και πώληση τεσσάρων κορβέτων MILGEM στο Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν. Η STM δεσμεύτηκε να παραδώσει το πρώτο μικρό πολεμικό πλοίο πολλαπλών ρόλων μέχρι το τέλος του 2021. Η σύμβαση συνεπάγεται την κατασκευή δύο κορβέτων στην Τουρκία, με τα άλλα δύο στο Καράτσι του Πακιστάν.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail