Οι Ρώσοι αναπτύσσουν νέες τακτικές μετά την επιτυχία των τουρκικών κι ισραηλινών drones στο Καραμπάχ

Vitaly Κuzmin
Freepen.gr - Ο επικεφαλής των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Leonov, μίλησε την Κυριακή για τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τον πόλεμο στο Καραμπάχ για το ρωσικό στρατό.

Ο Leonov δήλωσε σε συνέντευξή του στην Krasnaya Zvezda ότι "κατά τη διάρκεια των μσχών στο Καραμπάχ, αυτό το επιθετικό όπλο παρέμεινε απαρατήρητο και ακολούθησε ξαφνικά ένα χτύπημα από τον ουρανό. Οι μαχητές στην περιοχή δεν είδαν καμία απειλή, επειδή η σχετικά μικρή συσκευή πετούδε σε μεγάλο υψόμετρο και ήταν αόρατο", υπογραμμίζει το AMN News.

"Τα παλιά σοβιετικά αντιαεροπορικά συστήματα αεράμυνας, για παράδειγμα, το Shilka ή το Wasp, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία με τις αρμενικές δυνάμεις, δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν έναν στόχο μικρού μεγέθους", ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος έχει δείξει έναν αυξανόμενο ρόλο στις μάχες των drones και των drones αυτοκτονίας, που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ζημιά στον εχθρό, ενώ η Ρωσία δε διαθέτει τέτοια μέσα σε μεγάλες ποσότητες, αλλά έχει ήδη αναπτύξει νέες τακτικές για να τα αντιμετωπίσει.

Πρόσθεσε ότι η συντονισμένη χρήση όλων των δυνάμεων και των ετερογενών μέσων που διαθέτει η κοινή Ταξιαρχία όπλων, με στόχο την καταπολέμηση των UAV, έδειξε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Για την καταπολέμηση των UAV, αποφασίστηκε η δημιουργία μικτών τακτικών ομάδων με τη συμμετοχή κοινών μονάδων όπλων, καθώς και στρατιωτικών μονάδων αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail