Νέα ρωσικά drones καμικάζι δοκιμάστηκαν στη Συρία

Freepen.gr - Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης Καλάσνικοφ δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στο εσωτερικό της Συρίας, σύμφωνα με νέα αναφορά αυτή την εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του Rostec, Σεργκέι Chemezov, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το αεροπλάνο έχει αποδειχθεί καλό και είναι πολύ αποτελεσματικό, παρά τη χαμηλή του ισχύ. Εκτός από τα αεροσκάφη αναγνώρισης, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα αποκτήσει επίσης στρατιωτικά drones.

Μια δημοσίευση του αραβικού RT αποκάλυψε ότι αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία είναι νέα για το ρωσικό στρατό, δοκιμάστηκαν ενάντια σε εχθρικούς στόχους κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στο εσωτερικό της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για βλήματα που πετούν σε λειτουργία τηλεχειρισμού πάνω από το πεδίο της μάχης και εκρήγνυνται όταν φτάσουν σε μια θέση εχθρού. Υπάρχουν δύο ήδη που παρουσίασε πέρυσι η εταιρεία.

Το Kub-BLA που φέρει ωφέλιμο φορτίο περίπου τριών κιλών, μπορεί να πετάξει για έως και 30 λεπτά με ταχύτητα 80-130 χιλιομέτρων την ώρα και είναι σε θέση να χτυπήσει τον στόχο ανεξάρτητα από την απόκρυψη και το έδαφος.

Το Lancet έχει δύο εκδόσεις: το Lancet 1 ζυγίζει πέντε κιλά και φέρει ένα κιλό ωφέλιμου φορτίου και χτυπά στόχους σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων και το Lancet 3 φέρει ωφέλιμο φορτίο τριών κιλών με συνολικό βάρος 12 κιλών.

Η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως "ένα έξυπνο όπλο πολλαπλών ρόλων ικανό να αναζητά και να καταστρέφει ανεξάρτητα έναν συγκεκριμένο στόχο ενώ σε αντίθεση με το Kub-BLA, διαθέτει τηλεοπτικό κανάλι, χάρη στο οποίο δεν χάνει επαφή βίντεο με τον χειριστή μέχρι να πετύχει τον στόχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail