Η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί για την επιτυχία του τουρκικού drone - αναλυτής

Freepen.gr - Ο ρόλος των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη νίκη του Αζερμπαϊτζάν επί της Αρμενίας στον τελευταίο γύρο μαχών για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ αποτελεί αιτία ανησυχίας για την αμυντική πολιτική της Ευρώπης, δήλωσε ο Γκούσταβ Γκρέσελ, ανώτερος συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR).

Ο Γκρέσελ προέτρεψε την Ευρώπη να εξετάσει τις "επιλογές" της, λέγοντας ότι τα αεροσκάφη μάχης που χρησιμοποίησε ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ήταν ένας από τους βασικούς καθοριστικούς παράγοντες της επιτυχίας της, σύμφωνα με τo Middle East Monitor την Tρίτη.

"Αυτό είναι ένα ξεχωριστό μάθημα για το πόσο καλά μπορεί να αμυνθεί η Ευρώπη", ανέφερε Γκρέσελ σύμφωνα με το άρθρο.

Αντί να απορρίψει τη σύγκρουση του Νότιου Καυκάσου ως δευτερεύοντα πόλεμο μεταξύ φτωχών χωρών, η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει την απειλή που θέτει το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο που χρησιμοποίησε το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Γκρέσελ.

Ο Γκρέσελ δήλωσε ότι κανένας ευρωπαϊκός στρατός εκτός από τη Γαλλία και τη Γερμανία, δε διαθέτει ικανό σύστημα αεράμυνας για να προστατεύσει τις δικές του δυνάμεις εδάφους. "Αυτό θα πρέπει να τους κάνει να σκέφτονται – και να ανησυχούν", δήλωσε ο αναλυτής.

Εκτός από τη χρήση του στις πρόσφατες μάχες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τα αεροσκάφη Bayraktar TB2 και Anka-S έχουν αναπτυχθεί αποτελεσματικά σε πολεμικές επιχειρήσεις εντός του Ιράκ, της Συρίας και της Λιβύης τα τελευταία χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail