Ως ιθαγενείς μας τέρπει η πολιτική του τίποτα, η σύγχρονη δαντική commedia

Victoria_Borodinova / pixabay
Η ακούμενη πολιτική στον τόπο τούτο δεν μπορεί να βρει σωτηρία στα σχήματα και τα ασύστολα πολιτικά ψέματα. Και παρά την σοβαροφάνειά της, διαθέτει όλα τα στοιχεία για να συγκροτεί μια σύγχρονη Δαντική commedia, μια μοντέρνα "θεία κωμωδία", με την οποία πασχίζει να δημιουργήσει την εντύπωση της ανακούφισης και απολύτρωσης από το φόβο της απελπισίας και του κοινωνικού θανάτου, στην ερειπωμένη από αξίες, ελπίδες και αξιοπρέπεια ελληνική κοινωνία.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Σ' αυτό το παιχνίδι της πολιτικής απάτης είναι ενορχηστρωμένος ο λαός. Ο εν πολλοίς άβουλος λαός. Εθισμένος στην πολιτική του Τίποτα και στα παχυλά λόγια, στα βαρβαρικά πολιτικά είδωλα, στους μύθους και παραμύθια, που στηρίζονται σε αθέμελες σκέψεις και αβάσιμε προβολές των ψυχικών πόθων του λαού.

Η εγχώρια εξουσία που αλαζονεύεται έχει και το φόβο. Αλαζονεύονται οι παρ' ελπίδα πλουτίσαντες. Το κομματικό ένστικτο σμίγει με την καχυποψία της απώλειας, το φόβο. Και επειδή ο φόβος φυλάει τα έρμα, εμβάλλει στο λαό το φόβο που έχει μέσα της...

Και τα αυτονόητα σε τούτο τον τόπο των δυσαρμονιών γίνονται ακατανόητα. Ακόμα και τα εθνικά μας θέματα ρευστοποιούνται σε κομματικό τακτικισμό και τα προβλήματα εγκλωβίζονται στις εκπτωχευτικές μονομέρειες της αρτησκληρωτικής πολιτικής ανικανότητας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail