Το Ναυτικό της Βρετανίας θα προστατεύσει τα αλιευτικά ύδατα σε περίπτωση μη συμφωνίας Brexit

Freepen.gr - Τέσσερα περιπολικά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού θα είναι έτοιμα στις 1 Ιανουαρίου για να βοηθήσουν στην προστασία των αλιευτικών υδάτων της Βρετανίας σε περίπτωση που η μεταβατική περίοδος του Brexit λήξει χωρίς συμφωνία για μελλοντικούς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας (MOD).

Υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με πιθανές αψιμαχίες μεταξύ βρετανικών και ξένων αλιευτικών σκαφών εάν δεν επιτευχθεί εμπορική συμφωνία, με τους υπάρχοντες μεταβατικούς κανόνες που παρέχουν στα σκάφη της ΕΕ πρόσβαση στα βρετανικά ύδατα που πρόκειται να λήξουν στο τέλος του έτους.

"Το MOD (υπουργείο άμυνας) έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένο σχεδιασμό και προετοιμασία για να εξασφαλίσει ότι η άμυνα είναι έτοιμη για μια σειρά σεναρίων στο τέλος της μεταβατικής περιόδου", δήλωσε η εκπρόσωπος του MOD.

Τα σκάφη του ναυτικού μήκους 80 μέτρων (μήκους 262 ποδιών) θα έχουν τη δύναμη να σταματούν, να ελέγχουν και να κατάσχουν όλα τα αλιευτικά σκάφη της ΕΕ που λειτουργούν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Βρετανίας (ΑΟΖ), η οποία μπορεί να εκτείνεται 200 μίλια (320 χιλιόμετρα) από την ακτή.

Η εφημερίδα Guardian ανέφερε νωρίτερα ότι δύο σκάφη θα αναπτυχθούν στη θάλασσα με δύο σε κατάσταση αναμονής σε περίπτωση που τα αλιευτικά σκάφη της ΕΕ εισέλθουν στην ΑΟΖ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail