Οι Ινδοί εκτόξευσαν τον BrahMos και χτύπησαν τον στόχο στα 290 χλμ απόσταση στη Βεγγάλη

Freepen.gr - Ο αντιπλοϊκός πυραύλος της Ινδίας, BrahMos που εκτοξεύτηκε σήμερα από ένα πολεμικό πλοίο έπληξε τον στόχο του που βρισκόταν σχεδόν 290 χιλιόμετρα μακριά.

"Το ινδικό ναυτικό ακονίζει την ετοιμότητά του για μάχη. Ο BrahMos AShM που εκτοξεύτηκε από το αντιτορπιλικό INS Ranvijay χτύπησε το πλοίο-στόχο σε μέγιστη εμβέλεια με απόλυτη ακρίβεια στον Κόλπο της Βεγγάλης", ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Το INS Ranvijay είναι ένα αντιτορπιλικό κατηγορίας Rajput οπλισμένος με έναν εκτοξευτή Brahmos VLS 8 κυψελών. Ο πυραύλος έχει τελική ταχύτητα Mach 2.8, πολύ χαμηλό υψόμετρο κρουζ 10 μέτρων σε τελική φάση και άψογη ακρίβεια.

Ο υπερηχητικός πυραύλος κρουαζιέρας BrahMos μπορεί να εκτοξευθεί από υποβρύχια, πλοία, αεροσκάφη ή χερσαίες πλατφόρμες. Είναι το ταχύτερο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο στην κατηγορία του.

Ο στρατός δοκίμασε την παραλλαγή εδάφους-εδάφους με ταχύτητα Mach 2.8 στις 24 Νοεμβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail