Όταν το Bloomberg σε χαρακτηρίζει ως τη χειρότερη χώρα της Ευρώπης για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας

Δε χωράει αμφιβολία: το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά που γνώρισε η ανθρωπότητα μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Και είναι η χειρότερη χρονιά, όχι επειδή βιώσαμε την πιο φονική επιδημία όλων των εποχών (στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μικρομεσαία επιδημία που ακόμη δεν έχει αγγίξει ούτε καν την θνησιμότητα των ξεχασμένων επιδημιών γρίπης του 1958 ή του 1968). Είναι η χειρότερη χρόνια γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι κυβερνήσεις αντέδρασαν σε μια υγειονομική κρίση με τρόπο τόσο ακραίο, τόσο σκληρό, τόσο δυσανάλογο και εν τέλει τόσο αχρείαστο. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Για πρώτη φορά, ολόκληρες χώρες έβαλαν λουκέτο, η κυκλοφορία απαγορεύτηκε, οι επιχειρήσεις έκλεισαν, στοιχειώδεις συνταγματικές ελευθερίες παραβιάστηκαν και η Δύση είδε το άλλοτε ελεύθερο σύστημά της να κινεζοποιείται. Κάποια από τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα είδαμε ήδη αλλά τα περισσότερα θα τα βιώσουμε, με τον πιο σκληρό τρόπο, τα επόμενα χρόνια : η οικονομία γνώρισε την πιο βαθιά ύφεση στα χρονικά, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν και θα χάσουν τις δουλειές τους, οι αυτοκτονίες θα αυξηθούν και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν εξαιτίας ασθενειών που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα ή επειδή δεν θα έχουν χρήματα για σωστή υγειονομική περίθαλψη. 

Και μέσα σε αυτό το δυστοπικό σκηνικό, η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη τα κατάφερε να ξεχωρίσει αρνητικά. Η χώρα μας εδώ και εβδομάδες έχει το πιο σκληρό λοκντάουν της Ευρώπης και ένα από τα πιο σκληρά στον κόσμο, πάρθηκαν παράλογα μέτρα που δεν σεβάστηκαν τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας, η κυβέρνηση δεν δίστασε να στείλει στον Εισαγγελέα ανθρώπους που εξέφραζαν διαφορετικές απόψεις, τα ΜΜΕ, αφού μοιράστηκαν ζεστό κρατικό χρήμα, έπαιξαν το ρόλο του κυβερνητικού χειροκροτητή ενώ μέχρι και οι κηδείες των νεκρών από κορωνοϊο έγιναν, κόντρα σε όλες τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών, με πρωτόκολλα ....Έμπολα, στερώντας στους συγγενείς και στους φίλους το ιερό δικαίωμα να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους με τον τρόπο που ήθελαν. Τι σαδισμός, τι παλιανθρωπιά! Και όλα αυτά δεν τα λέμε πια μια χούφτα άνθρωποι που φωνάζαμε ήδη από το Μάρτιο. 

Πριν λίγες μέρες το Bloomberg χαρακτήρισε την Ελλάδα ως την χειρότερη χώρα της Ευρώπης για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας, αφού όχι μόνο έχει το χειρότερο lockdown αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας. Σύμφωνα, πάλι, με έρευνα του έγκυρου σουηδικού think tank V-Dem που εξετάζει τις παραβιάσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων στον καιρό της πανδημίας, η Ελλάδα μπαίνει στο ίδιο επίπεδο με την... Τουρκία του Ερντογάν. Αυτοί που υπερασπίστηκαν τις απάνθρωπες, σαδιστικές και αποτυχημένες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αν τους έχει μείνει λίγη τσίπα, θα πρέπει να ντρέπονται για όλη την ζωή τους. 

Και σαν να μην μας έφτανε ο κορωνο-φασισμός, μέσα στο 2020 είδαμε και την άνοδο του ορθοπολιτικού φασισμού και της επικίνδυνης woke ιδεολογίας. Μετά τον θάνατο του Tζορτζ Φλόυντ, διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλά μέρη του κόσμου, πόλεις κάηκαν, μαγαζιά λεηλατήθηκαν, αγάλματα γκρεμίστηκαν, η ιστορία ξαναγράφτηκε ενώ όσοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν τη νέα ορθοδοξία έχασαν τις δουλειές τους και περιθωριοποιήθηκαν . Μέσα στο 2020, οι Νονοί της ορθοπολιτικής Μαφίας, έχοντας τη στήριξη των κυβερνήσεων, των ΜΜΕ και του Μεγάλου Κεφαλαίου, αποχαλινώθηκαν τελείως, εγκαταλείψαν πια και τα τελευταία προσχήματα και μας το δηλώσαν ξεκάθαρα : από εδώ και εμπρός οι μόνες απόψεις που έχουν θέση στο δημόσιο διάλογο είναι οι δικές μας! Ευτυχώς, μέχρι τώρα , στην χώρα μας ήρθαν μόνο τα απόνερα αυτού του φαινομένου, αν και είμαι σίγουρος πως την επομένη χρονιά τα μέλη της πολιτικής και δημοσιογραφικής ελιτ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να φέρουν αυτό το φρούτο και στην Ελλάδα. 

Έγραψα πιο πάνω ότι το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Για να είμαστε ακριβείς αυτό δεν ισχύει για όλους. Για τις φιλελεφτ ελιτ, που καθορίζουν τις τύχες μας, ήταν μια καλή -τί λέω;- μια εξαιρετική χρονιά. Εκει που τα τελευταία χρόνια έτρωγαν την μια εκλογική σφαλιάρα μετά την άλλη, εκεί που ο πολύς κόσμος έδειχνε να σιχαίνεται την ατζέντα τους, η κρίση του κορωνοϊου ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να επανέλθουν στα πράγματα και, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, δεν τα κατάφεραν καθόλου άσχημα : η "τυφλή εμπιστοσύνη στους (δικούς μας) ειδικούς", αυτό το αγαπημένο motto της φιλελεφτ ιδεολογίας, γνώρισε μέρες δόξας και μαζί και η περιφρόνηση για τις απόψεις των απλών ανθρώπων. Επιπλέον, οι εξουσίες της ΕΕ ενισχύθηκαν σημαντικά με τα νέα πακέτα στηρίξης ενώ κατάφεραν να ξεφορτωθούν τον Ντόναλντ Τραμπ και να ξεδοντιάσουν τον Μπόρις Τζόνσον. Και βέβαια , εφαρμόζοντας επιλεκτικά τα απαγορευτικά μέτρα για τον κορωνοϊο ("διαδηλώσεις εναντίον του λοκντάουν=κακές, διαδηλώσεις Black Lives Matter=καλές") κατάφεραν να δώσουν μεγάλη ώθηση στην άνοδο του ορθοπολιτικού φασισμού. 

Το κλίμα φόβου και υστερίας ,που καλλιεργήθηκε λόγω της επιδημίας, βόλεψε μια χαρά τις φιλελεφτ ελιτ και την ατζέντα τους, γι' αυτό μην περιμένετε γρήγορο ξήλωμα των περιοριστικών μέτρων. Ξέρουν καλά πως σε συνθήκες κανονικότητας, ο κόσμος θα αρχίζει πάλι να τους φτύνει, επομένως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διαιωνίσουν την υπάρχουσα κατάσταση. Δυστυχως το 2021 θα είναι μια ακόμη άσχημη χρονιά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail