Το έπαιζαν τεχνικοί ανελκυστήρων αλλά σήκωναν χρήματα και τιμαλφή ηλικιωμένων

RoAll / pixabay
Συνελήφθησαν στην περιοχή της Σταυρούπολης έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, δύο (2) άτομα που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπής – απάτης με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 19 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί (43χρονος ημεδαπός), σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε, οι παραπάνω μαζί με έναν ακόμη συνεργό, κατά το χρονικό διάστημα από 12-09-2020 έως και 19-12-2020 σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή ανελκυστήρων, εισέρχονταν σε οικίες ηλικιωμένων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ενέχονται σε οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών (7 τετελεσμένες – 1 απόπειρα), αφαιρώντας συνολικά, τουλάχιστον (8.400) ευρώ και (13.000) δολλάρια Η.Π.Α., καθώς και κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στα (34.000) ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail