Η Τουρκία επιδιώκει την απεξάρτηση από τις ΗΠΑ: Σχεδιάζει εγχώρια τορπίλη για να αντικαταστήσει την αμερικανική

Freepen.gr - Η στρατιωτική υπηρεσία προμηθειών της Τουρκίας θα ηγηθεί ενός έργου για την ανάπτυξη μιας ελαφριάς τορπίλης που θα αντικαταστήσει δύο αμερικανικής κατασκευής, έγραψε το defenseworld.net.

Το έργο θα εξαλείψει την εξωτερική εξάρτηση της Τουρκίας από ελαφριές τορπίλες, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας των αμυντικών βιομηχανιών, ανακοίνωσε το έργο για την ανάπτυξη της τορπίλης Orka σε ανάρτηση στο Twitter την Κυριακή.

Η τορπίλη θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί από την Roketsan και θα ανατεθεί υπεργολαβικά από την ASELSAN. Η Roketsan δήλωσε ότι ξεκίνησε το αναπτυξιακό έργο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας.

Η Orka θα υποστηρίξει διαφορετικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών ναυτικής περιπολίας αρχικά και αργότερα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, δήλωσε η DefenseWorld.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail