Πρώην στρατιωτικός δόκιμος ξυλοκοπήθηκε μέχρι λιποθυμίας από φρουρούς στις φυλακές της Τουρκίας

Freepen.gr - Ο Muhammet Ali Taş, ένας από τους περισσότερους από 300 πρώην στρατιωτικούς δόκιμους που καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για" απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης" και δήθεν συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, χτυπήθηκε σοβαρά από έξι δεσμοφύλακες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Bold Medya news τη Δευτέρα.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα από τη Melek Çetinkaya, μητέρα ενός άλλου πρώην στρατιωτικού δόκιμου που βρίσκεται στη φυλακή, ο οποίος δήλωσε ότι ο Taş χτυπήθηκε άγρια από τους φρουρούς των φυλακών στη διαβόητη φυλακή Silivri της Τουρκίας, όπου κρατούνται οι περισσότεροι πολιτικοί κρατούμενοι.

"Ο στρατιωτικός δόκιμος Muhammed Ali Taş χτυπήθηκε από τους φρουρούς μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Ο δικηγόρος μας είναι καθ 'οδόν προς τη φυλακή Silivri αυτή τη στιγμή", δήλωσε η Çetinkaya σε ένα tweet που απευθύνεται στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου, οι οποίες μοιράστηκαν επίσης στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης από την Çetinkaya, ο Taş μεταφέρθηκε στο δωμάτιο του δεσμοφύλακα Ramazan Kuyucu μετά από μια φιλονικία με έναν άλλο κρατούμενο στις 4 Δεκεμβρίου. Εκεί ξυλοκοπήθηκε σοβαρά από τον Kuyucu και πέντε άλλους, ενώ τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη του. Ο δικηγόρος είπε ότι ο Taş του είπε ότι ξυλοκοπήθηκε μέχρι να χάσει τις αισθήσεις.

Ο Kuyucu φέρεται να έκανε τη διασκέδαση του, ρωτώντας τον αν του άρεσε ο ξυλοδαρμός ενώ τον χτύπησε. Ο δικηγόρος υπογράμμισε επίσης ότι ο πελάτης του απογuμνώθηκε από τους φρουρούς, κρατήθηκε σε ένα βρώμικο δωμάτιο για δύο ώρες και στη συνέχεια εξαναγκάστηκε να περπατήσει στους διαδρόμους της φυλακής με το κεφάλι κάτω ως μέρος ψυχολογικών βασανιστηρίων.

Οι αρχές των φυλακών, οι οποίες δεν έστειλαν την καταγγελία που υπέβαλε ο Taş μετά το περιστατικό στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Bakırköy, παρά την παραλαβή του σε σφραγισμένο φάκελο, αρνήθηκαν επίσης να μιλήσουν με τον δικηγόρο του.

Ο δικηγόρος, ο οποίος έμαθε για τον ξυλοδαρμό αφού μίλησε στα μέλη της οικογένειας του Taş, ανέφερε ότι είδε μώλωπες και σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπο του πελάτη του όταν τον επισκέφθηκε στη φυλακή τη Δευτέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail