Κλειδώνω, αμπαρώνω κι ο κλέφτης είναι μέσα

Μήνες τώρα θωρακίζεται ο Έβρος, με το περίφημο τείχος, αλλά καθημερινά εισέρχονται από τα χερσαία σύνορά μας, δεκάδες λαθρομετανάστες, αφού είναι τεράστια η συνοριακή γραμμή και φαίνεται αδύνατο να φυλαχτεί ή να θωρακιστεί στο σύνολό της. Οι διακινητές εντοπίζουν νέα αφύλακτα περάσματα όπου και οδηγούν τους λαθρομετανάστες, προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα. Καθημερινά περνούν κατά μπουλούκια, αποτελούμενα από δεκάδες άτομα, κατ’ αποκλειστικότητα άνδρες, νεαρής ηλικίας, με χώρες καταγωγής κυρίως από Πακιστάν, Σομαλία και Αφγανιστάν. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ελάχιστοι είναι οι Σύριοι που επιχειρούν να περάσουν με αυτό τον τρόπο από τα χερσαία μας σύνορα.
Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι διακινητές έχουν παρατημένα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό για να αποφύγουν τη σύλληψη, σε διάφορα σημεία των συνόρων μας, με τα κλειδιά επάνω. Τα αυτοκίνητα τα παίρνουν οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες και με τη βοήθεια GPS που έχουν στα κινητά τους, επιχειρούν να περάσουν κάτω από μύτη των συνοριοφυλάκων μέσα από αγροτικούς δρόμους και να φτάσουν στη Ροδόπη κι από κει στη Θεσσαλονίκη. 

Εν τω μεταξύ από τα σύνορα, συχνά πυκνά περνούν κατά δεκάδες λαθραία όπλα, με άγνωστο προορισμό. Προ ημερών συνέλαβαν Σύριο να προσπαθεί να περάσει 10 πιστόλια Τουρκικής κατασκευής, τύπου Zoraki των 9 χιλιοστών, μαζί με ναρκωτικά. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι προορίζονταν να πουληθούν σε ποινικούς. 

Όλοι γνωρίζουν πως η Τουρκία δεν επιδιώκει να πουλήσει λαθραία πιστόλια σε διάφορους ποινικούς, αλλά επιθυμεί να εξοπλίσει τους δικούς της ανθρώπους που βρίσκονται στο εσωτερικό χωρών, με τις οποίες έχει διαφορές και διατηρεί σ’ αυτές φανατικούς οπαδούς της. Τέτοιες χώρες είναι η Ελλάδα, η Γαλλία και η Γερμανία, όπου από την τελευταία, μπορούν να μετακινηθούν οι δικοί τους άνθρωποι με μεγάλη ευκολία προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οδικώς και χωρίς ελέγχους. 

Στις 16 Νοεμβρίου η Europol κατάσχεσε με την επιχείρηση «Βόσπορος», 1.776 Τουρκικά πιστόλια τύπου Zoraki των 9 χιλιοστών, τα οποία μέσω Βουλγαρίας, προορίζονταν για όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. 

Επίσης, πάλι προ ημερών, συνελήφθη κι αυτή τη φορά στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Φυλακτό, λαθρέμπορος όπλων, Ισραηλινής καταγωγής, ο οποίος είχε στην κατοχή του 8 πιστόλια τύπου Sig Sauer Γερμανικής κατασκευής, τα οποία και κατασχέθηκαν. 

Από την άλλη οι πράκτορες αλωνίζουν στη χώρα μας και όταν συλλαμβάνονται, όπως έγινε πρόσφατα στη Ρόδο, αφήνονται ελεύθεροι και φεύγουν στο εξωτερικό. 

Αυτό συνέβη με το μάγειρα του επιβατηγού πλοίου, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του και ο εισαγγελέας, θεώρησε σκόπιμο να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι τη δίκη, η οποία θα γίνει ερήμην του, αφού ο ίδιος θα βρίσκεται στην αγκαλιά της «μητέρας πατρίδας», όπως αποκαλεί την Τουρκία. Γι’ αυτό φρόντισε το προξενείο Κομοτηνής, το οποίο, όπως μαθαίνουμε, του έβγαλε διπλωματικό διαβατήριο που του παρέχει ασυλία κι έτσι μπορεί να φύγει όποτε θελήσει για την Τουρκία, όπου θα τον περιμένουν να τον υποδεχθούν ως ήρωα για τη δουλειά που τους παρείχε και για το φιάσκο που κατάφερε στις Ελληνικές αρχές, μετά την επιπολαιότητα ή σκοπιμότητα του εισαγγελέα, που τον άφησε ελεύθερο. Τώρα κατά πόσο ήταν ακούσια αυτή η γκάφα του εισαγγελέα, το γνωρίζουν καλύτερα εκείνοι που εμπλέκονται στην υπόθεση. Πολλοί μιλάνε για εντολή που εκτέλεσε, προκειμένου να μην οξυνθούν περαιτέρω οι «καλές σχέσεις με τη γείτονα χώρα». 

Το δια ταύτα είναι ότι, η χώρα μας έχει καταστεί ξέφραγο αμπέλι, με πράκτορες να κάνουν πάρτι και να κατασκοπεύουν τις ένοπλες δυνάμεις μας. 

Ποσότητες λαθραίων όπλων να μπαίνουν στη χώρα και να καταλήγουν στα χέρια φανατικών μουσουλμάνων, φίλα προσκείμενων στην Τουρκία, και λαθρομετανάστες, μεταξύ αυτών και Τζιχαντιστές, να εισέρχονται καθημερινά από τα χερσαία μας σύνορα, ενώ στην απέναντι μεριά του Αιγαίου έχουν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες 2.500 Σομαλοί Τζιχαντιστές, ορκισμένοι να πολεμήσουν στο πλευρό του Ερντογάν, οι οποίοι περιμένουν το σύνθημα για να αποπλεύσουν με βάρκες με προορισμό τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου. 

Εμείς απαθείς παρακολουθούμε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση. Το αποτέλεσμα θα φανεί το επόμενο διάστημα. 

Ας ελπίσουμε να μην είναι εφιαλτικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail