Βαθιά ανησυχία Πούτιν από την παρουσία τρομοκρατών στην Υπερκαυκασία

Freepen.gr - Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρει ότι ο πόλεμος του Ναγκόρνο Καραμπάχ αύξησε τον κίνδυνο εξάπλωσης της τρομοκρατίας στην περιοχή.

"Ήμασταν όλοι ανήσυχοι για την ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου συμμετείχαν Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία – κράτη μέλη της ΚΑΚ κοντά σε όλους μας", δήλωσε ο Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της ΚΑΚ.

"Δυστυχώς, οι στρατιωτικές συγκρούσεις οδήγησαν σε πολλές ανθρώπινες απώλειες, κλιμάκωσαν την ήδη δύσκολη κατάσταση στην Υπερκαυκασία και αύξησαν τον κίνδυνο εξάπλωσης της τρομοκρατίας", ανέφερε.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στο Καραμπάχ κάνουν τα πάντα για να μην κλιμακωθεί ξανά η κατάσταση.

Χιλιάδες μισθοφόροι που στρατολογήθηκαν από την Τουρκία από τη Συρία πολεμούσαν για τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Αρτσάχ. Μερικοί από αυτούς τους μισθοφόρους έχουν συλληφθεί από τον στρατό άμυνας του Artsakh και τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορίες διεθνούς τρομοκρατίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail