Η Τουρκία συνεχίζει την ανάπτυξη μισθοφόρων στη Λιβύη!

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί ότι έστειλε περισσότερους μισθοφόρους στη Λιβύη, παρά τη συμφωνία μεταξύ των δύο αντίπαλων πλευρών που καλεί την Αγκυρα να τους αποσύρει, ανέφερε το MSN την Κυριακή.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του στρατηγού Khalifa Haftar και η κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας που υποστηρίζεται από την Τουρκία και τον ΟΗΕ (GNA) αγωνίζονται για τον έλεγχο της Λιβύης από το 2014.

Οι δύο ομάδες συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός τον Οκτώβριο στη Γενεύη, μετά από διαμεσολάβηση του ΟΗΕ. Οι διατάξεις της συμφωνίας "περιλάμβαναν την απόσυρση όλων των στρατιωτικών μονάδων και των ένοπλων ομάδων από την πρώτη γραμμή και την αποχώρηση μισθοφόρων και ξένων μαχητών από τη χώρα", σύμφωνα με τη σύγχρονη διπλωματία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, με έδρα το Τομπρούκ, υποστηρίζει τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του Χαφτάρ, ενώ το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας, με έδρα την Τρίπολη, αποτελεί μέρος της GNΑ και στηρίζει τον Πρωθυπουργό της Φαγιέζ Αλ-Σαράζ.

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε το Σάββατο ότι η Τουρκία σκοπεύει να στείλει περισσότερους μισθοφόρους από τη Συρία στη Λιβύη την επόμενη εβδομάδα.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε στα τέλη Νοεμβρίου ότι η Τουρκία είχε στείλει συνολικά 18.000 Σύριους και 2.500 Τυνήσιους, συμπεριλαμβανομένων μερικών παιδιών στρατιωτών, για να πολεμήσουν για την GNΑ στη Λιβύη.

Την Τετάρτη, η αναπληρωτής ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Λιβύη Στέφανι Ουίλιαμς δήλωσε ότι ο αριθμός των ξένων μαχητών στη Λιβύη συνιστά "μια σοβαρή κρίση" και "μια συγκλονιστική παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης".

Ένας εκπρόσωπος της GNA επέκρινε τις παρατηρήσεις της Ουίλιαμς σχετικά με τη διαφθορά στη Λιβύη, λέγοντας ότι έπρεπε να έχει αποδείξεις για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail