Ποιος ο πρώτος ανθρώπινος ηγέτης που γνώρισε η Ελλάδα

elle_kh / pixabay
Ανθρώπινος ηγέτης ήταν ο Καποδίστριας που δεν καταδέχτηκε να πάρει δεκάρα τσακιστή από ένα  εξαθλιωμένο έθνος που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του. Ο Καποδίστριας αρνήθηκε ακόμα και τη νόμιμη αποζημίωση από τον τσάρο για να μην παρεξηγηθεί ενώ πλήρωνε τα έξοδά του.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο Καποδίστριας έδωσε στο λαό και βούτυρο και κανόνια, έφτιαξε υποδομές και συνέχισε τον πόλεμο ερχόμενος σε αντίθεση με τις μεγάλες δυνάμεις που ήθελαν τη χώρα ένα ελεγχόμενο προτεκτοράτο.

Ανθρώπινος είναι ένας ηγέτης όταν συμπάσχει έμπρακτα με το λαό δίνοντας πρώτος το παράδειγμα εφαρμογής των μέτρων που επιβάλει στο σύνολο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε το είδος των ανθρωπίνων ηγετών σε εισαγωγικά που αξίζουμε, την στιγμή που η χώρα χάνει σε διεθνές επίπεδο.

Οι ανθρώπινοι και ισχυροί ηγέτες δεν τα βάζουν με κομμάτια του λαού ακόμα και αν κάποια κομμάτια ευθύνονταν. Την ισχύ του ένας ηγέτης τη δείχνει στο εξωτερικό όταν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και η ικανότητα του φαίνεται από το πόσο την υπολογίζουν στο εξωτερικό.

Στο εσωτερικό ισχυροποιεί  θεσμούς και δομές ερχόμενος σε αντίθεση με τους ολιγάρχες. Βέβαια όταν δεν έχεις ενισχύσει το σύστημα υγείας ενώ περιμένεις δεύτερο κύμα πανδημίας, έχεις ανοίξει τα σύνορα με δειγματοληπτικούς ελέγχους και το μόνο μέτρο που πήρες είναι να κλείσεις τους πάντες σε μικρούς στενούς κλειστούς χώρους για  μεγαλύτερο διάστημα ώστε να κολλήσουν οι ευπαθείς. Τη γενναιότητα σου στο λαό που άφησες στην τύχη του, θα τη δείξεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail