Τουρκία: Μειώθηκαν σημαντικά κατά το Νοέμβριο οι εξαγωγές της Αμυντικής Βιομηχανίας

Ο τομέας της Τουρκικής Βιομηχανίας Άμυνας και Αεροπορίας ανακοίνωσε τα δεδομένα σχετικά με τις εξαγωγικές δραστηριότητες κατά το μήνα Νοέμβριο 2020 από την τουρκική άμυνα και την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Από: echedoros-a.gr

Ο τουρκικός τομέας αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας εξήγαγε συνολικά υλικά αξίας 191 εκατομμυρίων 547 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ κατά το Νοέμβριο του 2020.

Οι εξαγωγές επηρεάστηκαν βαθιά από την επιδημία το Covid -19, τον Νοέμβριο του 2020 σημειώνοντας σημαντική μείωση της τάξης των 46,8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Οι εξαγωγές περνούν το όριο των 2 δισεκατομμυρίων USD

Οι συνολικές εξαγωγές που πραγματοποίησε η τουρκική βιομηχανία άμυνας και αεροπορίας τους πρώτους 11 μήνες του 2020 ανήλθαν σε 2 δισεκατομμύρια 36 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ.

Με τις εξαγωγές που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να φθάσει τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ο τομέας εξήγαγε 2 δισεκατομμύρια 740 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ το 2019 και τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις από το εξωτερικό σύμφωνα με τη «SaSaD» έφθασαν τα 3 δισεκατομμύρια 68 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.


Κορυφαίες 5 χώρες με τις περισσότερες εξαγωγές

Οι 5 χώρες στις οποίες ο τομέας εξήγαγε περισσότερο τον Νοέμβριο του 2020 είναι οι εξής:

ΗΠΑ77,126 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
Αζερμπαϊτζάν31,414 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
ΗΑΕ29,095 εκατομμύρια δολάρια
Κατάρ11,419 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
Γερμανία 9,106 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Turkish Defense Industry

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.