Υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό «τείχος» στον Έβρο με ραντάρ και θερμικούς αισθητήρες

Έχει ξεκινήσει και εγκαθίσταται στα σύνορα μας στον Έβρο κατά μήκος των συνόρων το πλέον υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης συνόρων. Όπως αναφέρει η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα κατά βάσιν αποτελείται από ραντάρ, κάμερες ασφαλείας καθώς επίσης και θερμικούς αισθητήρες.

Θα τοποθετηθεί κατά μήκος των συνόρων μας ενώ κάμερες θα είναι ακόμα και σε τυφλά σημεία στα οποία δεν μπορούσαν να δουν ούτε τα οι συνοριοφύλακες με τις περιπολίες ενώ θα βλέπουν σε βάθος 10 χιλιομέτρων μέσα στην Τουρκία.

Θα δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να δίνουν εικόνα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο απευθείας ακόμα και στα επιχειρησιακά κέντρα στα τμήματα συνοριακής φύλαξης.

Επίσης ήδη παραδόθηκαν και έχουν ξεκινήσει τις περιπολίες τους τα θωρακισμένα αυτοκίνητα τα οποία έχει προμηθευτεί η ελληνική αστυνομία με τα οποία μπορεί να περιπολεί σε σημεία στα οποία μέχρι το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσε.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail