Δικτατορία της υγείας στη Γαλλία; Θύελλα αντιδράσεων με το νομοσχέδιο περί πράσινου διαβατηρίου στα ΜΜΜ

Reuters / Charles Platiau
Freepen.gr - Οι Γάλλοι πολίτες που δε θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο κοροναϊού θα αποκλειστούν από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο "πράσινου διαβατηρίου" που ορίζεται σε ένα σχέδιο νόμου που βρίσκεται τώρα στο δρόμο του προς το Κοινοβούλιο, αναφέρει το RT.

Κερδίζοντας την υποστήριξη του Υπουργικού Συμβουλίου του πρωθυπουργού Jean Castex νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το νομοσχέδιο προτείνει να αρνηθεί την "πρόσβαση στις μεταφορές ή σε ορισμένες τοποθεσίες, καθώς και ορισμένες δραστηριότητες" σε όσους δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έλαβαν "προληπτική θεραπεία" για το Covid-19, συμπεριλαμβανομένου ενός εμβολίου, ή να παράγουν αρνητικό έλεγχο του ιού.

Το νομοσχέδιο έχει καταγγελθεί σκληρά από μέλη της αντιπολίτευσης, με τον εκπρόσωπο του δεξιού Εθνικού Κόμματος (RN), Sebastien Chenu, να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει μια "δικτατορία για την υγεία". Η επικεφαλής του, RN Marine Le Pen, εν τω μεταξύ, απέρριψε το προτεινόμενο μέτρο ως "ουσιαστικά ολοκληρωτικό".

"Με αναδρομικό τρόπο, αυτό το νομοσχέδιο δεν αποσκοπεί να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς, αλλά θα εμποδίσει οποιονδήποτε δεν συμμορφώνεται να έχει κοινωνική ζωή”.

Το κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (LR) καταδίκασε επίσης το νομοσχέδιο, με τον αντιπρόεδρο του, Guillaume Peltier λέγοντας ότι είναι "αδιανόητο"  οι αξιωματούχοι να "πάρουν όλη την εξουσία για να αναστείλουν τις ελευθερίες μας χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο"

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail