Η αναδυόμενη Συμμαχία από την Ελλάδα ως τις Ινδίες κι οι νέες εξελίξεις στη Συρία

ErikaWittlieb / pixabay
Freepen.gr - Αναφορά και παρουσίαση του άρθρου του Ισραηλινού αναλυτή της Jerusalem Post, Σεθ Φράντζμαν, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα μεταφρασμένο στη Freepen.gr, έκαναν το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή "Εμείς οι Ελληνες" με τον Λάμπρο Καλαρρύτη στα Παραπολιτικά FM, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ο αρθρογράφος μας, Στρατής Μαζίδης.

Ο Φράντζμαν παρουσιάζει ένα τόξο χωρών που ξεκινά από την Ελλάδα και την Κύπρο, περνά από την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και καταλήγει μέχρι τις Ινδίες ως μια νέα αναδυόμενη ισχυρή συμμαχία σταθερότητας στην περιοχή.

Ο Φράντζμαν συναρμολογεί διάφορα κομμάτια, όπως οι επιμέρους συμμαχίες της χώρας μας, η εξομάλυνση των σχέσεων του Τελ Αβίβ με τον αραβικό κόσμο, η προοπτική πώλησης των F-35 στα ΗΑΕ και η στενότερη συνεργασία Ισραήλ - Ινδίας υποστηρίζοντας ότι μολονότι οι χώρες αυτής της άτυπης συμμαχίας δε μοιράζονται σε όλα τα θέματα τις ίδιες θέσεις, ωστόσο υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με κοινές προσέγγισεις.

Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, όπως η τουρκική κλιμάκωση στην Αΐν Ισσά, η διαρκής οπλοποίηση του νερού στη ΒΑ Συρία, οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές, τα σημερινά μέτωπα του συριακού στρατού και η σημερινή πίεση του κουρδικού στοιχείου.

Η συζήτηση ξεκινά μετά το 20:35:


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail