Αρκάνσας, Αλαμπάμα και Λουιζιάνα υποστηρίζουν το Τέξας ενώπιον του Α.Δ. των ΗΠΑ για "αντισυνταγματικές" εκλογές σε τέσσερις πολιτείες

Alabama State Capitol in Montgomery, US, July 26, 2020 -  Reuters / Εlijah Νοuvelage
Freepen.gr - Οι γενικοί εισαγγελείς του Αρκάνσας και της Αλαμπάμα από κοινού πλέον μαζί με τη Λουιζιάνα ποστηρίζουν την κίνηση του Τέξας να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πενσυλβάνια, το Μίτσιγκαν, τη Γεωργία και το Ουισκόνσιν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, αναφέρει το Russia Today.

"Μετά την εξέταση της κίνησης που κατατέθηκε από το Τέξας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, έχω αποφασίσει ότι θα υποστηρίξω την κίνηση με όλους τους νομικά κατάλληλους τρόπους. Η ακεραιότητα των εκλογών μας είναι ένα κρίσιμο κομμάτι του έθνους μας και πρέπει να γίνει δεκτό", ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η γενική εισαγγελέας του Αρκάνσας, Leslie Rutlege.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αλαμπάμα Steve Marshall εξέδωσε δήλωση υποστηρίζοντας επίσης την προσπάθεια του συναδέλφου του στο Τέξας Ken Paxton, λέγοντας ότι "οι αντισυνταγματικές ενέργειες και οι δόλιες ψήφοι σε άλλα κράτη δεν επηρεάζουν μόνο τους πολίτες αυτών των πολιτειών, επηρεάζουν τους πολίτες όλων των πολιτειών".

Κάθε παράνομη ψηφοφορία που μετράται ή νόμιμη ψηφοφορία που δεν μετράται, υποβαθμίζει και αραιώνει την ελεύθερη άσκηση του προνομίου από τους πολίτες.

Οι τέσσερις υπό αμφισβήτηση πολιτείεες κήρυξαν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν τον νικητή με βάση μεγάλο αριθμό επιστολικών ψηφοδελτίων που μετρήθηκαν μετά την ημέρα των εκλογών.

Ο Marshall είπε ότι αναμένει από το Ανώτατο Δικαστήριο να "αποφασίσει γρήγορα" αν θα πάει σε εκδίκαση της υπόθεσης και ότι η απόφαση θα "δείξει" στην Αλαμπάμα πώς να συνεχίσει να αγωνίζεται για να εξασφαλίσει την ακεραιότητα των εκλογών.

Νωρίτερα το βράδυ, ο Γενικός Εισαγγελέας της Λουιζιάνα Jeff Landry δήλωσε ότι η πολιτεία του είχε "βαθιές ανησυχίες" για το πώς διεξήχθησαν οι εκλογές στη Γεωργία, την Πενσυλβάνια, το Μίτσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

Ενώ ο Landry δε συνυπέγραψε την αγωγή του Τέξας, είπε ότι αντηχεί τους ισχυρισμούς που έγιναν από διάφορες πολιτείες, υποστηρίζοντας τους Ρεπουμπλικάνους της Πενσυλβανίας που ήθελαν τα αποτελέσματα των εκλογών στο κράτος Keystone να ακυρωθούν λόγω παρατυπιών.

Τόσο τα mainstream media όσο και τα κοινωνικά δίκτυα έσπευσαν να δηλώσουν τον Μπάιντεν ως νικητή των εκλογών και να χαρακτηρίσουν ως "ψευδή" ή "αμφισβητούμενα" οτιδήποτε αμφισβήτησε αυτό, ιδίως τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

Σε αντίθεση με τις υποθέσεις που έφεραν οι δικηγόροι και οι Σύμμαχοι του Trump, το Τέξας δε μιλά για εκλογική απάτη, αλλά υποστηρίζει ότι οι τέσσερις πολιτείες εμπλέκονται σε "παρατυπίες ψηφοφορίας", ακατάλληλες "τροποποιήσεις στους νομίμως θεσπισμένους εκλογικούς νόμους των πολιτειών" και ακόμη και πιθανή καταπίεση της Δημοκρατικής ψήφου "είτε νόμιμη είτε παράνομη".

"Αυτά τα ελαττώματα αποκλείουν σωρευτικά τη γνώση του ποιος κέρδισε νόμιμα τις εκλογές του 2020 και απειλεί να θολώσει όλες τις μελλοντικές εκλογές", δήλωσε η αγωγή που υπέβαλε ο γενικός εισαγγελέας του Texas, Ken Paxton, για την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφανθεί.

Ο Paxton υποστηρίζει ότι η κήρυξη του Μπάιντεν ως νικητή των τεσσάρων πολιτειών είναι "παράνομη" και πρέπει να αναθεωρηθεί από κρατικούς νομοθέτες, οι οποίοι σύμφωνα με το Σύνταγμα έχουν την εξουσία να διορίζουν τους ίδιους τους εκλέκτορες. Οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν και τα τέσσερα κρατικά νομοθετικά σώματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε προθεσμία στις τέσσερις πολιτείες κράτη μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα να καταθέσουν απαντήσεις στην καταγγελία του Paxton.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail