Η Τουρκία έτοιμη να στείλει μισθοφόρους από τη βορειοανατολική Συρία στο Κασμίρ

Freepen.gr - Μετά την εισβολή Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν στην αυτοδιοικούμενη αρμενική περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Τουρκία προετοιμάζει τώρα τον τζιχαντιστικό μισθοφορικό στρατό της για να τις χρησιμοποιήσει εναντίον της Ινδίας στην περιοχή του Κασμίρ.

Τα τζιχαντιστικά στρατεύματα του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (σελ) που συγκεντρώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από την Τουρκία στη βόρεια Συρία γίνονται όλο και περισσότερο ο διεθνής μισθοφορικός στρατός της Τουρκίας, σημειώνει το πρακτορείο Firat.

Μετά τις επιχειρήσεις τους στη Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν, το Αρτσάκ, την Υεμένη και τη ΒΑ Συρία, οι μισθοφόροι του SNA (πρώην FSA) στην πακιστανική πλευρά πρόκειται τώρα να σταλούν στο Κασμίρ για να πολεμήσουν εναντίον της Ινδίας. Ενώ το Ναγκόρνο-Καραμπάχ αφορούσε έναν παν-τουρκικό στόχο, ο Ερντογάν δια του Κασμίρ στρέφεται ξανά στον παν-Ισλαμισμό.

Σύμφωνα με έρευνα του Firat, ο διοικητής της πολιτοφυλακής του SNA "Sulayman Shah Brigades", Muhammed Abu Amsha, ανακοίνωσε πριν από πέντε ημέρες σε μέλη της πολιτοφυλακής του στην κατεχόμενη πόλη Şiyê κοντά στο Afrin ότι το τουρκικό κράτος ήθελε να μεταφέρει ορισμένες μονάδες στο Κασμίρ. Εξήγησε ότι Τούρκοι αξιωματικοί είχαν ζητήσει από τον ίδιο και άλλους διοικητές του SNA να απαριθμήσουν τα ονόματα των εθελοντών. Εκείνοι που θα συμφωνούσαν να πάνε θα έπαιρναν αρχικά 2.000 δολάρια. Πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε παρόμοια δραστηριότητα προσλήψεων για μια επιχείρηση του Κασμίρ στο Azaz, Jarablus, Bab και Idlib. Στη συνέχεια, οι εθελοντές θα απομακρυνθούν κρυφά από τη χώρα.

Το Πακιστάν υποστηρίζεται στις φιλοδοξίες του στο Κασμίρ από τον άξονα Άγκυρας-Ντόχα.

Η μετεγκατάσταση στρατευμάτων της Τουρκίας έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η ένταση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων Ινδίας και Πακιστάν. Από τις 13 Νοεμβρίου, και οι δύο πλευρές βομβαρδίζουν η μία την άλλη με πυροβολικό στο Κασμίρ. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν πεθάνει και δεκάδες έχουν τραυματιστεί και στις δύο πλευρές. Οι μάχες λαμβάνουν χώρα στα σύνορα των 740 χιλιομέτρων μεταξύ του ελεγχόμενου από το Πακιστάν "Αζάντ Κασμίρ" και του ελεγχόμενου από την Ινδία "Τζαμού Κασμίρ". Μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες, τρεις Ινδοί στρατιώτες και τρεις Πακιστανοί αντάρτες σκοτώθηκαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail