Οι μισθοφόροι του Ερντογάν λεηλατούν σταθμό πόσιμου νερού κι αρπάζουν τη γη του λαού στη Χασάκα

Freepen.gr - Στο πλαίσιο των ποινικών και κατασταλτικών πολιτικών τους εναντίον του λαού για να σφίξουν τη θηλιά εναντίον του και να τον εκτοπίσουν από τη βόρεια Χασάκα, οι τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την τουρκική κατοχή κατέλαβαν και πάλι μεγάλες εκτάσεις γεωργικών εκτάσεων στους δήμους Abu Rasin και Tal Tamer.

Τοπικές πηγές είπαν στο συριακό πρακτορείο SANA ότι η τουρκική κατοχή με μισθοφόρους που συνδέονται με οργανώσεις του "Sultan Murad, Soqour al-Shamal, Ahrar al-Sharqiya και al-Mu'tasim division", έχουν κατασχέσει, με την απειλή όπλου, εκατοντάδες εκτάρια γεωργικών εκτάσεων σε Abu Rasin και Tal Tamer, τις καλλιεργούν και εμποδίζουν τους ιδιοκτήτες των γαιών αυτών να επωφεληθούν από την περιουσία τους.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι η τουρκική κατοχή καταλαμβάνει σκόπιμα εδάφη και εμποδίζει τους αγρότες να εισέλθουν και να εκμεταλλευτούν τις καλλιέργειες τους στα κατεχόμενα χωριά της Βόρειας υπαίθρου της Χασάκα, για να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και να τους αντικαταστήσουν με οικογένειες μισθοφόρων κατοχής από τους τρομοκράτες.

Σε ένα σχετικό πλαίσιο, τοπικές πηγές από την κατεχόμενη Ras al-Ayn επεσήμανε ότι οι μισθοφόροι της Τουρκοκρατίας, που ανήκουν στην ομάδα "Hamza division", έκλεψαν τον εξοπλισμό και τις προμήθειες του σταθμού πόσιμου νερού στο χωριό Tal Halaf και τον μετέφερε σε έναν άγνωστο προορισμό.

Από την επίθεσή τους στα συριακά εδάφη τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οι δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος και οι μισθοφόροι του πραγματοποίησαν εγκληματικές επιχειρήσεις εναντίον του λαού και κατέστρεψαν τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας, γεγονός που οδήγησε στον εκτοπισμό μεγάλου αριθμού αμάχων προς τις πόλεις Χασάκα και Καμισλί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail