Στην Τουρκική Βουλή το θέμα του γδυσίματος και της έρευνας γυναικών στις φυλακές

Freepen.gr - Το γυναικείο συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) υπέβαλε ερώτηση στο Τουρκικό Κοινοβούλιο σχετικά με έναν αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών από γυναίκες καθώς και άνδρες για γδύσιμο κρατουμένων και σωματικές έρευνες στις φυλακές και τις εγκαταστάσεις κράτησης της Τουρκίας, μεταδίδει το turkishminute.com.

Η κοινοβουλευτική ερώτηση, η οποία φέρει την υπογραφή των 22 βουλευτών, απευθύνεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης Abdülhamit Gül.

Οι βουλευτές ζήτησαν από τον Gül να διερευνήσει τους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων στις φυλακές και τις εγκαταστάσεις κράτησης της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η πρακτική έρχεται σε αντίθεση με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία υπογράφηκε από χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας το 2011 για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας στις κοινωνίες.

Οι βουλευτές ρώτησαν τον υπουργό, αν οι έρευνες αυτές πραγματοποιούνται με τη γραπτή ή προφορική εντολή από το υπουργείο, πόσες αναφορές έχει λάβει το υπουργείο από τον Ιούλιο του 2016 καθώς επίσης πόσες εξ αυτών αφορούν ακόμη και παιδιά.

Οι τελευταίες καταγγελίες ήρθαν στη δημοσιότητα τραβώντας την προσοχή του κοινού από τον βουλευτή του HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu, γεγονός που ώθησε δεκάδες γυναίκες καθώς και άνδρες να μοιραστούν στα κοινωνικά μέσα τις δικές εμπειρίες τους.

Οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν έντονα από τον αντιπρόεδρο της ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) Özlem Zengin, ο οποίος σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε τον Gergerlioğlu ότι τρομοκρατεί το νομοθετικό σώμα φέρνοντας τέτοιους ισχυρισμούς στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail