Κ. Φαρσαλινός: Εχουν διαλύσει τις ζωές των παιδιών και δε μιλάει κανένας

Ο ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αλλά και το Πανεπιστήμιο Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας στον 98.4 αφού επισήμανε ότι το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο κατά της Covid19, αλλά ακόμη και τώρα επικοινωνιακά γίνεται λάθος χρήση της σημασίας του, φορτώνοντας του την λύση όλων των προβλημάτων από την πανδημία, ενώ είναι τουλάχιστον σίγουρο ότι για τους επόμενου μήνες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με άλλη στρατηγική. 

Η χρήση των τεστ με επιδημιολογική βάση επιτήρησης, η Π.Φ.Υ., η χρήση και των φαρμάκων για όσους νοσούν ή θα νοσήσουν, οι αποφάσεις για μέτρα στοχευμένα και όχι η διαρκής καταφυγή στην έσχατη λύση της καραντίνας, είναι θέματα που όπως είπε πρέπει έστω και τώρα να προχωρήσουν κι όχι όλα να αποσιωπούνται στο όνομα των εμβολίων ως την μοναδική επιλογή. Επίσης αναφέρθηκε στη ζημιά που έχει γίνει στις ζωές των παιδιών για τις οποίες, όπως τόνισε, δε μιλά κανείς.

Ο κ. Φαρσαλινός τόνισε ακόμη, ότι δεν χάνεται το μέτρο και οι επιθέσεις σε δύσπιστες ομάδες του πληθυσμού για τα εμβόλια δεν βοηθούν στο να πειστούν αλλά αντίθετα δημιουργούν νέα κοινωνικά στίγματα. Επανέφερε την υπόθεση τέλεσης των κηδειών και ταφών καθ υπέρβαση των οδηγιών του ΕΟΔΥ, αλλά και του Ευρωπαϊκού ECDC, αλλά και του USA- CDC, με μια μονοσήμαντη απόφαση του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας να εφαρμόζει οδηγίες κηδειών και ταφών γα Ebola.

Ταυτόχρονα ο κ. Φαρσαλινός, μίλησε και για τα μεγάλα άγνωστα σημεία στην εξέλιξη της πανδημίας αλλά και τις εξελίξεις πάνω στα θέματα της φαρμακευτικής αγωγής για όσους νοσούν ή θα νοσήσουν. 

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.