Η Τουρκία "δε θα υποταχθεί σε κανέναν": Ερντογάν

Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η χώρα του "διατηρεί πάντα τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δεν πρόκειται ποτέ να υποταχθεί σε κανέναν", τονίζοντας ότι είναι έτοιμη για διάλογο.

"Είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε σε όλους ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει καθόλου τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ότι οι καρδιές και οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε όποιον θέλει διάλογο και συμφωνία μαζί μας βάσει δίκαιων θεμελίων", ανέφερε σε βιντεοκλήση κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Εθνικής Οδού του Βόρειου Μαρμαρά.

Και τόνισε: "όπως λέω σε όλους όσους επιδιώκουν να υποτάξουν την Τουρκία χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των απειλών, των κυρώσεων, της υποκρισίας, των συνωμοσιών και των τεχνασμάτων, πάντα θα σας απογοητεύουμε".

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η χώρα του " έχει γίνει πιο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές με τη συνεχή δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για να είναι ισχυρότερη και πιο ευημερούσα" υποστηρίζοντας ότι "όσο ισχυρότερη είναι η πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία της χώρας μας, τόσο πιο εύκολα ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας συναντούν".

Δήλωσε επίσης ότι "διάφορα μέρη (δεν τα κατονόμασε) ποτέ δε δίστασαν να προσπαθήσουν να κόψουν το δρόμο προς την Τουρκία, με διάφορα μέσα, όπως υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων, απόπειρες πραξικοπήματος και κυρώσεις, αλλά απέτυχαν πάντα να επιτύχουν τους στόχους τους".

"Οι σχέσεις ενότητας, αδελφοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων είναι η μεγαλύτερη πηγή δύναμης για την κυβέρνησή του με αυτόν τον τρόπο", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail