Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις μεταξύ των "μεγάλων φίλων" Ισραήλ και Τουρκίας

Freepen.gr - Το πρακτορείο ειδήσεων Walla ανέφερε ότι "ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, θέλει να μεσολαβήσει μεταξύ των συμμάχων του, του Ισραήλ και της Τουρκίας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ τους με το και μάλιστα ξεκίνησε πρακτικά βήματα για να το επιτύχει αυτό".

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν στην ιστοσελίδα ότι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν είχε πρόσφατα τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συζήτησε μαζί του τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.

Οι σύμβουλοι του Αλίγιεφ δήλωσαν στους Ισραηλινούς ομολόγους τους ότι ο Ερντογάν απάντησε θετικά και δεν απέρριψε οριστικά τη βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ.

Αποκάλυψαν ότι  "ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και οι ανώτεροι σύμβουλοί του μεταβίβασαν το μήνυμα ότι θέλουν τους μεγάλους φίλους τους, το Ισραήλ και την Τουρκία, να επιστρέψουν για να ξαναρχίσουν τις σχέσεις τους και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου".

Ο ισραηλινός ιστότοπος ανέφερε ότι το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών και ο σύμβουλος Εξωτερικών Υποθέσεων του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Hikmat Hajiyev, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλίγιεφ επεσήμανε ότι τόσο η Τουρκία όσο και το Ισραήλ διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του Αζερμπαϊτζάν κατά των αρμενικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Καραμπάχ, καθώς κάθε χώρα συνέβαλε σε αεροσκάφη και άλλα μέσα μάχης, τα οποία βοήθησαν το Μπακού να επιτύχει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail