Το χαβά της η Τουρκία: Μας κατηγορεί για προκλητικότητα για ασκήσεις στα νησιά μας!

Freepen.gr - Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Χαμή Ακσόι σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο:

«Η θέση μας όσον αφορά την αναβίωση όλων των διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα, ιδιαίτερα των διερευνητικών συνομιλιών, χωρίς προϋποθέσεις παραμένει αμετάβλητη.

Ωστόσο, βλέπουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει τα προκλητικά και κλιμακωτά της βήματα στην περιοχή. Το τελευταίο παράδειγμα είναι η ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Ελλάδα με την οποία κήρυξε 15 στρατιωτικές περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών υπό αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, που μπλοκάρει το Αιγαίο σε όλο το μήκος και ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου ξεκινώντας από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει με κοινή λογική και υπεύθυνο τρόπο συμβάλλοντας στις προσπάθειές μας για ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail