Σάββας Καλεντερίδης: Η Ευρώπη θα πληρώσει για το τέρας Τουρκία που εξέθρεψε Σύνοδος Κορυφής

Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη:

► Η Ευρώπη είναι δύσκολο να αποφασίσει κάτι αποφασιστικό και ριζικό για την Τουρκία χωρίς συνεννόηση με τις ΗΠΑ 

► Η νεοθωμανική ιμπεριαλιστική επεκτατική Τουρκία είναι πρόβλημα και τις ΗΠΑ και για την Ευρώπη, όχι μόνον για την Ελλάδα, την Γαλλία και την Κύπρο 

► Θα πέσει στα μαλακά η Τουρκία 

► Θα είναι νίκη αν οι κυρώσεις στο αιτιολογικό τους καταδικάζουν για συγκεκριμένες πράξεις εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας αλλά περιοριστούν σε κυρώσεις στην ιδιωτική εταιρία πετρελαίου της Τουρκίας θα πέσουν στα μαλακά 

► Στην Ελλάδα δεν επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και δεν οριοθετήσαμε ΑΟΖ με την Κύπρο, αφήσαμε το πεδίο ελεύθερο στην Τουρκία σε μονομερείς ενέργειες σε "αμφισβητούμενα νερά" 

► Θα πληρώσει και η Ευρώπη για το τέρας που εξέθρεψαν 

► Η Τουρκία δεν θα κάνει άλλα τετελεσμένα, γιατί στόχος της είναι η Γαλάζια Πατρίδα και την θα υλοποιήσει χωρίς θερμό επεισόδιο και χωρίς στρατιωτική επιχείρηση. Με τον τρόπο που το κάνει τώρα σταδιακά προσπαθεί να υλοποιήσει την Γαλάζια Πατρίδα χωρίς να παραβιάζει την Εθνική μας κυριάρχια, αλλά κυριαρχικά μας δικαιώματα που δεν έχουμε ορίσει ακόμη.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.