Ο γιος του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για το θάνατο του πατέρα του

Freepen.gr - Ο γιος του δολοφονηθέντος Ιρανού επιστήμονα, Mohsen Fakhrizadeh αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες, εκτός από τις τελευταίες στιγμές της ζωής του πατέρα του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης αυτή την εβδομάδα για τη δολοφονία.

"Η δολοφονία δεν πραγματοποιήθηκε από πολυβόλο εγκατεστημένο σε μικρό φορτηγό σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου και ελεγχόμενο μέσω δορυφόρων, όπως αναφέρεται σε πολλούς ισχυρισμούς", δήλωσε ο γιος του Fakhrizadeh σε τηλεοπτική συνέντευξη.

"Υπήρξε μια πραγματική μάχη", τονίζοντας ότι η μητέρα του ήταν δίπλα στον σύζυγό της όταν συνέβη το περιστατικό, αλλά παρέμεινε σώα κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. Ο γιος είπε: "ο πατέρας μου χτυπήθηκε από τέσσερις ή πέντε σφαίρες".

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sobhe Nu, ο Hamid Fakhrizadeh δήλωσε: "ο πατέρας μου έλαβε προειδοποίηση από τις δυνάμεις ασφαλείας που ήταν υπεύθυνες για τη φύλαξη του να μην βγει την ημέρα της δολοφονίας. Ωστόσο, έφυγε, καθώς σκόπευε να παρευρεθεί σε μια σημαντική συνάντηση", τονίζοντας ότι αναμένουν την ολοκλήρωση μιας ομαδικής έρευνας.

Όσον αφορά την κατάσταση του πατέρα του τις τελευταίες ημέρες πριν από τη δολοφονία του, είπε: "τα τελευταία είκοσι χρόνια, κάθε πρωί όταν ο πατέρας μου φεύγει από το σπίτι, περιμένουμε τη μητέρα μου να μας καλέσει τη νύχτα και να πει ότι αυτό συνέβη (η δολοφονία) ... τελικά, πριν από λίγες ημέρες, η μητέρα μου τηλεφώνησε και μας το είπε αυτό. Πριν από λίγες ημέρες, η κατάσταση του πατέρα μου άλλαξε πολύ. Πολλοί από τους στενούς φίλους του είδαν οράματα στα όνειρά τους (υποδηλώνοντας ότι το τέλος της ζωής είχε πλησιάσει), αλλά μας είπαν γι ' αυτά μετά τη δολοφονία".

"Την ημέρα του περιστατικού, παρά το γεγονός ότι του είπαν ότι δεν είναι σκόπιμο να βγει έξω, αρνήθηκε και επέμεινε να φύγει λόγω μιας σημαντικής συνάντησης. Ξέρεις τις λεπτομέρειες της δολοφονίας; Επειδή τα νέα και οι πληροφορίες είναι αντιφατικές και ανεπαρκείς, δεν είναι δυνατόν να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες της δολοφονίας. Περιμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας της ομάδας προστασίας και το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας να μας δώσει λεπτομέρειες. Το μόνο που ξέρω είναι ότι η μητέρα μου ήταν με τον πατέρα μου στιγμή με τη στιγμή, και πριν ο πατέρας μου δεχθεί την πρώτη βολή, η μητέρα μου ήταν μαζί του έξω από το αυτοκίνητο, πριν δεχθεί και τις άλλες σφαίρες, έπεσε από το χέρι της, και έφτασε στο υψηλό βαθμό του Μαρτυρίου. ”

Επίσης ανέφερε ότι: "ο Φακριζαντέχ εκπλήρωσε το όνειρό του για μαρτύριο και το είχε ονειρευτεί από τότε που ήταν είκοσι ετών και το έβλεπε αυτό", προσθέτοντας ότι "φοβόταν για τη ζωή των φρουρών του, έτσι πάντα μου είπε ότι ανησυχούσε ότι κάτι θα συμβεί στους φρουρούς επειδή έχουν οικογένειες, πώς μπορεί να ανταποκριθεί στις οικογένειές τους μετά;”.

Και προσέθεσε: "ο πατέρας μου έφτασε σε υψηλή θέση στον Σουφισμό και δεν άφησε τις Σούφι και τις φιλοσοφικές του σπουδές πριν και μετά την προσευχή της αυγής, εκτός από τη συχνή απαγγελία του Κορανίου, είχε επίσης ένα ιδιαίτερο όραμα στην ερμηνεία του Ιερού Κορανίου. Ήταν μια πολύ ταπεινή προσωπικότητα, οπότε αν κάποιος τον είδε στο δρόμο δεν θα παρατηρούσε τη στάση του και την προσωπικότητά του επειδή δε διέφερε από τους απλούς ανθρώπους".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail