Τούρκος πυγμάχος που επικρίνει ανοιχτά τον Ερντογάν, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία

Freepen.gr - Ο Τούρκος μπόξερ Ünsal Arık, ένθερμος αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) γνωστού για την αφοσίωσή του στον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ανακοίνωσε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι δέχθηκε επίθεση από υποστηρικτές του Ερντογάν, αναφέρει το turkishminute.com.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Arık, ο οποίος ζει στη Γερμανία, μοιράστηκε μια φωτογραφία του αιματοβαμμένου πουκάμισου του σε ένα tweet που είπε τόσο στα τουρκικά όσο και στα γερμανικά: "θα έρθει μια ημέρα αναμέτρησης. Η επίθεσή σου ήταν πιο γενναία από την προηγούμενη. Προσπάθησε να επιτεθείς από μπροστά την επόμενη φορά. Η μυστικότητά σου δεν με εκπλήσσει. Εσύ έχεις το μαχαίρι, εγώ έχω το θάρρος".

Τον Αύγουστο, ο Arık ενημέρωσε επίσης το κοινό ότι είχε δεχθεί απειλή θανάτου όταν κάποιος άφησε ένα φάκελο που περιείχε μία μόνο σφαίρα στο παρμπρίζ του.

"Υπήρχε ένας φάκελος στο παρμπρίζ μου σήμερα με μια μόνο σφαίρα μέσα. Βλέπω που το πάτε, και είναι όλα καλά. Ό,τι είναι θνα γίνει θα γίνει... έΚαλημέρα σε όλους" έγραφε στις 16/8.

Ο Arık δέχθηκε επίσης απειλή θανάτου στο τηλέφωνο μόλις μια εβδομάδα μετά βρήκε τη σφαίρα.

Όσον αφορά τους δράστες, ο Arık ανέφερε στο Twitter ότι αν και δεν υποψιάστηκε κανένα μεμονωμένο άτομο, ήταν "100 τοις εκατό σίγουρος ότι πρόκειται υποστηρικτές του Ερντογάν" και του κυβερνώντος ΑΚΡ.

"Αν σκοτωθώ μια μέρα, ξέρετε ότι ήταν από τα χέρια των υποστηρικτών του Ταγίπ", είπε σε ένα τιτίβισμα, προσθέτοντας ότι ο καλών που τον απείλησε είπε ότι "είναι εντολή του αλλάχ να σκοτώνονται οι άπιστοι".

Επίσης, τουίταρε το Σεπτέμβριο ότι βρήκε τα ελαστικά του αυτοκινήτου του κομμένα, μια κατάσταση που του είπαν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα θανατηφόρο ατύχημα.

Σύμφωνα με τα περαιτέρω σχόλια του Arık σχετικά με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, αυτό που προκάλεσε τις απειλές και τις επιθέσεις ήταν η κριτική του για τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) και τον Πρόεδρο Ερντογάν σε συνεντεύξεις που είχε δώσει στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πυγμάχος είπε ότι αυτό που τους είπε ήταν ότι τα τζαμιά στην Τουρκία είχαν γίνει χώροι πολιτικής και όχι θρησκείας, ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ παρενέβη σε αυτά τα μέρη και ότι η Ντιγιανέτ δεν είναι αυτό που ήταν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail