Δύο ηλικιωμένοι άμαχοι Αρμένιοι αποκεφαλίστηκαν από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ερεβάν ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να απαιτήσει από το Μπακού να παράσχει πληροφορίες για όλους τους Αρμένιους που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς και να σχολιάσει βίντεο που φέρεται να δείχνει Αρμένιους άνδρες αποκεφαλισμένους από τις Αζερικές δυνάμεις.

Δύο ηλικιωμένοι Αρμένιοι άνδρες που αποκεφαλίστηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν – έχουν εντοπιστεί, όπως σημειώνει αποκλειστικό ρεπορτάζ του The Guardian. Οι εκτελέσεις βιντεοσκοπήθηκαν και έχουν διαμοιραστεί ευρέως σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, τα δύο θύματα ήταν αθώοι χωρικοί που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν έφθασαν οι Αζερικές δυνάμεις. Η ταυτότητά τους επιβεβαιώθηκε από έναν διαμεσολαβητή για τα ανθρώπινα δικαιώματα για την τοπική κυβέρνηση που υποστηρίζεται από την Αρμενία και δύο δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αρμενίας που προετοιμάζουν μια ποινική υπόθεση για τις δολοφονίες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Αρμενία δήλωσε ότι είχε υποβάλει αγωγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  – ισχυριζόμενη ότι οι Αζερικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν υπερβολική και περιττή βία εναντίον δεκάδων στρατιωτών και αμάχων της Αρμενίας. Ο εκπρόσωπος της Αρμενίας στο ΕΔΑΔ, Yeghishe Kirakosyan, δήλωσε ότι οι αγωγές περιλαμβάνουν βίντεο που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως απόδειξη εγκλημάτων πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των αποκεφαλισμών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail